Το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory Athens συνεργάζονται με την ομάδα Neopost Foofwa και παρουσιάζουν το πρότζεκτ DANCEWALK στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια Ελληνο-ελβετική καλλιτεχνική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα  και του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τον Δήμο του Μαραθώνα.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η περφόρμανς Dancewalk – Retroperspectives θα μεταδοθεί με live streaming από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στην ιστοσελίδα του Flux Laboratory, στις 2μμ. Η χορεύτρια Alizée Sourbé θα βρεθεί επί σκηνής για να αφηγηθεί την ιστορία του Dancewalk και των 700 και πλέον χιλιομέτρων χορού που έχουν διανυθεί σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των 50 διαδρομών Dancewalk.

Το Dancewalk (χορός-περπάτημα) είναι μια πρακτική που ανέπτυξε o καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Foofwa d’Imobilité, παρουσιάζοντάς τη σε 50 μέρη του κόσμου μέχρι σήμερα.  Στην Ελλάδα, ο χορογράφος μεταδίδει τη γνώση και την ενέργεια της τεχνικής στην ελληνική χορευτική κοινότητα μέσα από τη συνεργασία του με 6 Έλληνες χορευτές, που λειτουργούν ως πρεσβευτές του πρότζεκτ Dancewalk. Αυτή η συλλογική εμπειρία θα ενσωματωθεί επί σκηνής στις 5 Νοεμβρίου με τη μορφή βίντεο. Το ‘ταξίδι’ των προβών της ομάδας κορυφώνεται με μια συμβολική χορευτική πρόβα με την ανατολή του ηλίου στο Δημοτικό Στάδιο του Μαραθώνα, την οποία οι χορευτές καταγράφουν σε βίντεο.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, επίσημη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα Μαραθωνίου που ματαιώθηκε, το Dancewalk αναδύεται ως μια εναλλακτική καλλιτεχνική πράξη. Το Flux Laboratory Athens θα μοιραστεί μέσα από τις πλατφόρμες επικοινωνίας του ό,τι συνέβη on stage αλλά και το χορευτικό ταξίδι της Ελληνο-ελβετικής ομάδας στην Αθήνα.

«Το σημαντικό είναι να χορεύεις τη ζωή!»  Cynthia Odier, Ιδρύτρια & Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ιδρύματος Fluxum και του Flux Laboratory

«Τρέχουμε, περπατάμε, χορεύουμε. Συνεχίζουμε να εκφραζόμαστε μέσα από την κίνηση και την Τέχνη!» Olaf Kjelsen, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο