Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλέμι : Η ονειρική πόλη που πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

Σαλέμι : Η ονειρική πόλη που πουλάει σπίτια με ένα ευρώ

Πως η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση;

Η Ιταλία επιστρέφει ξανά με αυτό που μπορεί να γίνει παράδοση για τις μικρές, αραιοκατοικημένες πόλεις της: πώληση σπιτιών για 1 ευρώ.

Αυτό είναι περίπου 1,18 $ και λιγότερο από την τιμή ενός εσπρέσο. Εάν χάσατε το σπίτι σας στο παρελθόν σε τιμή ευκαιρίας, τώρα είναι η ευκαιρία σας να δοκιμάσετε ξανά.

Η πόλη του Σαλέμι στη Σικελία – μόλις 30 έως 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από τους αμπελώνες της Marsala – είναι η τελευταία που ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για την αγορά σπιτιών με 1 ευρώ.

Τον επόμενο μήνα, μερικές δεκάδες ερειπωμένα σπίτια θα ανεβούν για δημοπρασία με αρχική τιμή 1 €, αναφέρει το CNN Travel.

Όπως και με τα άλλα ιταλικά χωριά που πούλησαν παλιά σπίτια σε αυτές τις χαμηλές τιμές, το Salemi ξεκίνησε αυτήν την πρωτοβουλία ως τρόπο αναβίωσης της πόλης.

Το 1968, ένας σεισμός έπληξε μεγάλες περιοχές της κοιλάδας Bellice της Σικελίας και τουλάχιστον 4.000 κάτοικοι διέφυγαν από το Σάλεμι.

Ο αριθμός του πληθυσμού της πόλης δεν έχει ανακάμψει ποτέ πλήρως, αλλά ο δήμαρχος του Salemi, Domenico Venuti, ελπίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού.

Πώς γίνεται η διαδικασία;

«Πριν ξεκινήσουμε το πρόγραμμα, έπρεπε πρώτα να ανακτήσουμε τις παλιές τοποθεσίες του Σαλέμι όπου βρίσκονται τα σπίτια, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες από τους δρόμους μέχρι και τα ηλεκτρικά δίκτυα και τους σωλήνες αποχέτευσης», δήλωσε ο Venuti στο CNN Travel.

«Τώρα η πόλη είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα». Τα σπίτια προς πώληση χρονολογούνται από το 1600 και είναι χτισμένα με ψαμμίτη που εξάγεται από τα κοντινά σπήλαια.

Τα περισσότερα από τα σπίτια απαιτούν σημαντικές επισκευές, αλλά αυτά που είναι σε σχετικά καλή κατάσταση είναι πιθανό να πουληθούν πολύ περισσότερο από την τιμή 1 € που θα ξεκινήσει τη δημοπρασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες COVID (το Σαλέμι έχει περίπου 30 κρούσματα αυτήν τη στιγμή), καθώς και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, οι πιθανοί αγοραστές δε χρειάζεται να είναι φυσικά παρόντες στο Σαλέμι για να κάνουν μια προσφορά.

Θα πρέπει, ωστόσο, να στείλουν ένα λεπτομερές σχέδιο επαναφοράς για να δείξουν ότι έχουν δεσμευτεί για την ανακαίνιση του ακινήτου.

Τα έργα ανακαίνισης θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τις αστικές επιπτώσεις. Όσοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν ένα από τα ακίνητα σε B&B ή άλλο είδος επιχειρηματικής μονάδας με οικονομική δραστηριότητα θα λάβουν επιπλέον πόντους και φορολογικές πιστώσεις.

Ένας αγοραστής μπορεί να αγοράσει πολλά σπίτια, αλλά όλοι οι αγοραστές πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 3.000 € (περίπου 3.545 $), η οποία θα επιστραφεί εάν η ανακαίνιση ολοκληρωθεί εντός τριών ετών.

Για να βοηθήσουν τους αγοραστές να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους, θα είναι διαθέσιμες φωτογραφίες για την προβολή των ιδιοτήτων, καθώς και χάρτες των τοποθεσιών τους, οι οποίοι βρίσκονται όλοι μέσα στα αρχαία τείχη του κέντρου της πόλης.

Μόλις το έργο ξεκινήσει, μπορούν επίσης να κατεβάσουν τις φόρμες αίτησης στον θεσμικό ιστότοπο του δημοτικού συμβουλίου.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024