Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA : Νικολόπουλος, Λαζόπουλος και Χατζηγιάννης στο πλευρό της Αρβανιτάκη

Σπίτι με το MEGA : Νικολόπουλος, Λαζόπουλος και Χατζηγιάννης στο πλευρό της Αρβανιτάκη

Δεκάδες δίσκοι, επιτυχίες και συνεργασίες που άφησαν ιστορία χώρεσαν σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που είχε απ’ όλα

Εντυπωσίασε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια μαγική βραδιά στο «Σπίτι με το ΜEGA».

Δεκάδες δίσκοι, επιτυχίες και συνεργασίες που άφησαν ιστορία χώρεσαν σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που είχε απ’ όλα.

«Καλησπέρα, καλώς ήρθατε στο «Σπίτι με το MEGA. Ένα σπίτι φιλόξενο, γεμάτο μουσική και φίλους. Ένα σπίτι με όλους εμάς εδώ και όλους εσάς εκεί μακριά. Την απόσταση μεταξύ μας θα την μηδενίσουν τα τραγούδια που θα μοιραστόυμε, όπως τα μοιραζόμαστε εδώ και χρόνια. Ευχαριστούμε το MEGA για την φιλοξενία. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε ασφαλείς. Και πάμε…» ήταν τα λόγια της Αρβανιτάκη στην αρχή της εκπομπής.

Λαζόπουλος: Η Ελευθερία σημαίνει για εμένα ελευθερία φωνής

Με ιδιαίτερα όμορφα λόγια μίλησε ο Λάκης Λαζόπουλος για την μοναδική ερμηνεύτρια, σε μια ακόμη μουσική βραδιά στο MEGA.

«Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σημαίνει για εμένα ελευθερία φωνής. Έχει μια φωνή που είναι σαν να πετάει ένα πουλί στον αέρα. Είναι αέρινη, είναι ένα με τον αέρα. Και το γεγονός ότι έχει κρατήσει την ίδια φιγούρα μέσα στα χρόνια, κάνει την Ελευθερία μια μορφή με τραγούδι. Είναι μια έκφραση», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στο «Σπίτι με το MEGA», μιλώντας για την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

«Η Ελευθερία θα μπορούσε να παίξει την Οφηλία στο Σαιξπηρ. Θα μπορούσε να παίξει και τη Γκόλφω. Θα έκανα ροκ όπερα τη Γκόλφω και θα την έβαζα να τραγουδήσει σε τέτοιο τέμπο. Η φωνή της μπορεί να φτάσεις πολύ ψηλά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια οι δυο τους τραγούδησαν «Το μηδέν» σε στίχους του Θάνου Μικρούτσικου και μουσική του Λάκη Λαζόπουλου.

«”Το μηδέν” είναι το φινάλε της παράστασης “Η Κυριακή των παπουτσιών”», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, εξηγώντας, την ιστορία του τραγουδιού.

«Μία φωνή μου είπε ο Θάνος μπορεί να το πει. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η Ελευθερία παίρνει τα συναισθήματά μου και τα πετάει στον αέρα, και ελαφραίνει η καρδιά και η ψυχή μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείνοντας αυτή την όμορφη συνάντηση ο Λάκης Λαζόπουλος θυμήθηκε ένα ακόμα τραγούδι που έχει στιγματίσει την καριέρα του. Το «Όταν έχω εσένα» σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη τραγούδησε ο ίδιος μαζί με την Αρβανιτάκη μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του.

Χατζηγιάννης: Με την Αρβανιτάκη τα τραγούδια μου πήραν ενέργεια

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη υποδέχθηκε στην παρέα της έναν «πολύ καλό φίλο», έναν δημιουργό που της έχει γράψει δύο τραγούδια τα οποία ο κόσμος αγκάλιασε θερμά, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

«Ένα καλό φίλο, έναν τραγουδοποιό κι ερμηνευτή που μαζί του σηκώσαμε ψηλά τα χέρια στα live και ταξιδέψαμε στον φωτεινό κόσμο των τραγουδιών του», έτσι υποδέχθηκε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Εκείνος την ευχαρίστησε εγκάρδια και αποκάλυψε ότι ήταν η πρώτη που του έκανε την τιμή να τραγουδήσει δικά του τραγούδια. «Είδα τα τραγούδια να μου παίρνουν τέτοια ενέργεια και σε ευχαριστώ πολύ».

«Πάρε με αγκαλιά και πάμε»… «ως τα χαράματα», σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη και ερμηνεία και των δύο.

Μια μεγάλη επιτυχία του Μιχάλη Χατζηγιάννη επέλεξε η Ελευθερία Αρβανιτάκη να τραγουδήσει μαζί του.  Το τραγούδι «Θα χαθώ» που έχουμε αγαπήσει με τη φωνή του Χατζηγιάννη ερμήνευσε μαγικά η Αρβανιτάκη.

Ένα τραγούδι σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Κυριάκου Ντούμου, που ερμήνευσε πρώτη η Ισιδώρα Σιδέρη στον δίσκο «Κέρκυρα 81 – Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού» και κυκλοφόρησε το 1981. Το κομμάτι κυκλοφόρησε ξανά το 1996 στον δίσκο «Πασπαρτού».

Σε μια ακόμα μαγική στιγμή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επέλεξε να πει το «μένω εκτός» από το ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Ara Dinkjian το «μένω εκτός» είναι το τραγούδι που επέλεγε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από το απύθμενο ρεπερτόριο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Στη μουσική βραδιά του MEGA το τραγούγησαν μαζί και μας ταξίδεψαν…

Ο πολυαγαπημένος τραγουδιστής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την «Ελευθερία» όπως την αποκάλεσε «φωτογραφίζοντας» τη φιλία που τους ενώνει κι αποκάλυψε ότι η γνωριμία έγινε μέσω ενός κοινού φίλου και ο λόγος ήταν για να κάνουν κάποια τραγούδια μαζί.

Άμεσα ένιωσαν και οι δύο ότι μπορούν να συνεργαστούν και μάλιστα η Ελευθερία Αρβανιτάκη είναι η πρώτη τραγουδίστρια που ερμήνευσε κομμάτια του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Παίξε Χρήστο επειγόντως

«Τελευταίος μου καλεσμένος, ένας μεγάλος συνθέτης, ένας στενός μου φίλος, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Για όλους εμάς τους τραγουδιστές είναι μεγάλη χαρά και τιμή να τραγουδάμε τα τραγούδια του και να βρίσκεται μαζί μας επί σκηνής», είπε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, καλωσορίζοντας τον Χρήστο Νικολόπουλο.

«Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σε αγαπώ πολύ», της απάντησε εκείνος, πριν ξεκινήσουν το μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του.

«Πρόσωπο με πρόσωπο» και «Καρδιά μου εγώ» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, «Ζήλεια μου» σε στίχους Μανώλη Ρασούλη.

«Την Ελευθερία τη θαύμαζα πολύ από τότε που συνεργαζόταν με την Οπισθοδρομική Κομπανία. Όταν σταμάτησε είχα μια προαίσθηση ότι αν πάω να τη βρω θα έχω καλά αποτελέσματα. Πήγα, τη ρώτησα γιατί δεν τραγουδούσε, και της είπα να έρθει μαζί μου. Το σκέφτηκε και μου απάντησε θετικά. Τελικά ήρθε και έγινε ένας χαμός», είπε για την Ελευθερία Αρβανιτάκη ο Χρήστος Νικολόπουλος, με εκείνη να απαντάει ότι «Με την παρότρυνση του Χρήστου ξαναμπήκα στη μουσική και του το χρωστάω».

«Εδώ να μείνεις», στην μουσική παρέα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του MEGA.

Σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου η λατρεμένη ερμηνεύτρια τραγούδησε τις «Καληνύχτας τα φιλιά» στην μοναδική συναυλία του MEGA και μας ταξίδεψε με την συγκλονιστική φωνή της.

Με τον Χρήστο Νικολόπουλο να πηγαίνει πίσω στον χρόνο, την εποχή που η τραγουδίστρια ήταν στην «Οπισθοδρομική κομπανία» άγνωστη ακόμα στο ευρύ κοινό και θυμάται πόσο την ξεχώρισε.

«Κάποιες θετικές συγκυρίες μας έφεραν μαζί σε ένα κέντρο, γνωριστήκαμε με τη Λίνα Νικολακοπούλου μας είπαν να βγάλουμε τα πρώτα μας τραγούδια και χάρηκα πάρα πολύ», ανέφερε ο μουσικός.

«Είναι από τα μεγάλα κεφάλαια της ελληνικής μουσικής», συμπλήρωσε μιλώντας για την αγαπημένη του συνεργάτιδα και φίλη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024