Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουόκα :  Έρευνες δείχνουν πως αυτά τα ζωάκια μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους

Κουόκα : Έρευνες δείχνουν πως αυτά τα ζωάκια μπορούν να μας κάνουν χαρούμενους

To κουόκα είναι ένα μικρό μακρόποδο περίπου στο μέγεθος μιας εξημερωμένης γάτας.

To κουόκα είναι ένα μικρό μακρόποδο περίπου στο μέγεθος μιας εξημερωμένης γάτας.

Ποια είναι τα ζωάκια Κουόκα

To κουόκα (Setonix brachyurus), το μοναδικό μέλος του γένους Setonix, είναι ένα μικρό μακρόποδο περίπου στο μέγεθος μιας εξημερωμένης γάτας. Όπως και τα άλλα μαρσιποφόρα στην οικογένεια των μακρόποδων (όπως τα καγκουρό και τα γουάλαμπι), το κουόκα είναι φυτοφάγο και κυρίως νυκτόβιο.

Τα κουόκα τα συναντάμε σε μερικά μικρά νησιά στα ανοικτά των ακτών της Δυτικής Αυστραλίας. Το κουόκα ζυγίζει 2,5 έως 5 κιλά και έχει μήκος από 40 έως 54 εκατοστά με μια ουρά 25 έως 30 εκατοστών, η οποία είναι αρκετά μικρή για ένα μακρόποδο. Έχει στιβαρό σώμα, καλά ανεπτυγμένα πίσω πόδια, στρογγυλεμένα αυτιά και ένα μικρό, ευρύ κεφάλι. Το μυοσκελετικό του σύστημα προσαρμόστηκε αρχικά για χερσαία δίποδα άλματα, αλλά κατά την εξέλιξή του το σύστημά του προσαρμόστηκε στη μετακίνηση στα δέντρα. Αν και μοιάζει μάλλον σαν ένα πολύ μικρό καγκουρό, μπορεί να αναρριχηθεί σε μικρά δέντρα και θάμνους με ύψος μέχρι 1,5 μέτρο. Η παχιά γούνα του έχει ένα φαιόχρωμο καφέ χρώμα, που ξεθωριάζει στο κάτω μέρος. Το κουόκα είναι γνωστό ότι ζει, κατά μέσο όρο, δέκα χρόνια.

Οι νέες έρευνες

Οι αναζητήσεις για βίντεο ζώων στο YouTube , σύμφωνα με το iefimerida, εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε στις 22 Μαρτίου, όταν άρχισαν τα μέτρα lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν παραμείνει σε υψηλότερο επίπεδο από τότε, σύμφωνα με το Google Trends, υποδηλώνοντας ότι φυσικά έχουμε την τάση να αναζητούμε χαριτωμένα βίντεο ζώων κατά τη διάρκεια περιόδους αβεβαιότητας και αναταραχής.

Ακολουθώντας τα αποτελέσματα της μελέτης, οι Singapore Airlines και Tourism Western Australia δοκιμάζουν το «Quokka TV» στο διαδίκτυο, προσφέροντας στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα να βελτιώσει τη διάθεσή του παρακολουθώντας το περιεχόμενο με τα συγκεκριμένα ζωάκια.

Το Πανεπιστήμιο του Λιντς θα προσφέρει επίσης στους φοιτητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο σε ελεγχόμενο περιβάλλον πριν από τις εξετάσεις.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/binteo-haritomena-zoakia-meionoyn-aghos-kai-piesi

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024