Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «Μητέρες» του Γιάννη Κωσταβάρα ξεκίνησαν με επιτυχία το ταξίδι τους

Οι «Μητέρες» του Γιάννη Κωσταβάρα ξεκίνησαν με επιτυχία το ταξίδι τους

Η φόρμα είναι διαφορετική, αφού στην ταινία μιλάνε μόνο οι μητέρες και πουθενά τα παιδιά οδηγώντας τον θεατή να δει τον πόνο της μάνας από τρείς διαφορετικές όψεις

Οι ΜΗΤΕΡΕΣ πάνε cinema. Η ταινία μικρού μήκους ΜΗΤΕΡΕΣ, η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα του  Γιάννη Κωσταβάρα, έκανε την πρώτη προβολή της σε ελληνικό έδαφος την Κυριακή 4/10, στην ανοιχτή αίθουσα του cine ΑΘΗΝΑ. Η προβολή της ταινίας, που λόγω covid-19, πραγματοποιήθηκε παρουσία των συντελεστών και επιλεγμένων καλεσμένων, ικανοποίησε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία τριών μητέρων που τα παιδιά τους εμπλέκονται σε μία δραματική ιστορία φόνου. Έτσι μπορούμε να δούμε την ερμηνεία ενός τραγικού γεγονότος, όχι από τη μεριά των μέσων, του νόμου ή του κοινωνικού συνόλου, αλλά από την μεριά της ΜΑΝΑΣ… της οποιασδήποτε μάνας.

Ορμώμενος απο μια πραγματική ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, διάβασα το άρθρο της γνωστής δημοσιογράφου Κλαίρης Τζωρτζάκη που προσέγγιζε την ιστορία απο μία διαφορετική μεριά, και έγραψα το σενάριο «ΜΗΤΕΡΕΣ» με την άδεια της.

Η φόρμα είναι διαφορετική, αφού στην ταινία μιλάνε μόνο οι μητέρες και πουθενά τα παιδιά οδηγώντας τον θεατή να δει τον πόνο της μάνας από τρείς διαφορετικές όψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρόβες των γυρισμάτων έγιναν διαδικτυακά (!) την περίοδο της καραντίνας και όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές δούλεψαν αφιλοκερδώς για την ολοκλήρωση αυτής της ταινίας.

Η ταινία έχει αρχίσει το ταξίδι της ανά τον πλανήτη με μεγάλη επιτυχία, αφού έχει βραβευθεί σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Θ.ΣΙΑΡΚΟΥ, Ν.ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΓΕΝΝΑΤΑ, ΧΡ.ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, Α.ΜΑΚΡΗ, Θ.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Α.ΚΑΡΑΠΕΤΣΑΣ, Θ.ΚΟΥΤΣΑΝΔΡΕΑΣ, Ν.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, Γ.ΣΠΑΝΟΣ, Μ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Ρ.ΑΒΝΤΟΥΛΙ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΑ: ΚΛΑΙΡΗ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ
ΔΙΕΥΘ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: RSN
CAMERA: Ι.ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΧΟΥ: Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Β.ΜΠΑΛΤΣΑΣ, Α.ΛΙΓΚΟΥ
ΒΟΗΘ.ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ν.ΒΑΡΒΑΡΟΓΛΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΕΛΣΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
ΜΑΛΛΙΑ: Ν.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
SOUND STUDIO: DNA LAB
ΔΙΕΥΘ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γ.ΒΑΓΕΝΑΣ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024