Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το σποτ του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Δείτε το σποτ του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (151 ταινίες)

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ξεκίνησε από εχθές στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr και εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (151 ταινίες), υπόσχεται μια σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μάστερκλας με αφορμή τα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης.

Διαδικτυακές συζητήσεις και μάστερκλας

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή με το μάστερκλας του καλλιτέχνη Άντριου Κέτινγκ ο οποίος θα συνομιλήσει με την Εύα Στεφανή για το πολυσχιδές έργο του, και η συνέχεια προμηνύεται χορταστική: συζητήσεις για τον Μπορίς Βιάν και τα αδημοσίευτα σενάρια του, τον Λουίς Μπουνιουέλ και την πολύχρονη σχέση του με το Μεξικό, την αποκατάσταση βωβών, εμβληματικών ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου (“Έκστασις” του Γκουστάβ Μαχατί και “Η Φιλοξενία Μας” του Μπάστερ Κίτον που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ), καθώς κι ένα πολύ ενδιαφέρον στρογγυλό τραπέζι με αφορμή την αγγλική σειρά της Τζέιν Γκάμπριελ “The Hidden War” με θέμα τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, που στην εποχή του δημιούργησε σάλο στην βρετανική τηλεόραση.

Θα παρακολουθήσουμε τρεις ακόμα ξεχωριστές συζητήσεις: για το αφροαμερικανικό κινηματογραφικό κίνημα L.A. Rebellion με δυο από τους πρωτεργάτες του Τσαρλς Μπέρνετ και Λάρι Κλαρκ, για τις νέες τάσεις στον σύγχρονο πορτογαλικό κινηματογράφο με τις κινηματογραφίστριες Καταρίνα Βασκονσέλος και Λουίζα Όμεμ και για τον Ελληνικό Κινηματογράφο του Φανταστικού, ένα παραγνωρισμένο είδος στην Ελλάδα, για το οποίο το Φεστιβάλ έχει ετοιμάσει μια μεγάλη ενότητα. Συμμετέχουν: Κ.Αγγελάκος, Δ.Αθανίτης, Α.Αλεξίου, Ν.Ζερβός και Α.Φραντζής. Συντονισμός: Δημήτρης Παναγιωτάτος.

Ας σημειωθεί πως για να συμμετάσχει κάποιος στις συζητήσεις θα πρέπει να κάνει εγγραφή.

Δείτε το σποτ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024