Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BTS : Αντιμέτωποι με σφοδρή κριτική στην Κίνα για τα σχόλιά τους για τον πόλεμο

BTS : Αντιμέτωποι με σφοδρή κριτική στην Κίνα για τα σχόλιά τους για τον πόλεμο

Το φαινόμενο της K-pop, οι BTS είναι αντιμέτωποι με καταιγισμό κριτικής στην Κίνα, επειδή το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη της χώρας τους με τις ΗΠΑ που προέρχεται από τον πόλεμο της Κορέας.

Το φαινόμενο της K-pop, οι BTS είναι αντιμέτωποι με καταιγισμό κριτικής στην Κίνα, επειδή το συγκρότημα από τη Νότια Κορέα αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη της χώρας τους με τις ΗΠΑ που προέρχεται από τον πόλεμο της Κορέας.

Brands in China are distancing themselves from BTS after one member's comment regarding the Korean War

Δημοσιεύτηκε από Variety στιςΤρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Ο αρχηγός του συγκροτήματος, RM, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα όταν αναφέρθηκε στην «οδυνηρή ιστορία» που μοιράστηκαν η Νότια Κορέα με τις ΗΠΑ, οι οποίες πολέμησαν στην ίδια πλευρά στη σύγκρουση του 1950-53.

Η Κίνα βοήθησε τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος κατέληξε σε συμφωνία ανακωχής αλλά όχι ειρηνευτική συνθήκη.

Παραλαμβάνοντας βραβείο για τη συνεισφορά του επταμελούς συγκροτήματος στις σχέσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας, ο RM είπε: «Θα θυμόμαστε πάντα την οδυνηρή ιστορία που μοιράστηκαν μαζί οι δύο χώρες και τις θυσίες αμέτρητων ανδρών και γυναικών».

Οι Κινέζοι netizens (χρήστες του ίντερνετ) απάντησαν με αιτήματα για τερματισμό των εμπορικών συμφερόντων του συγκροτήματος στην Κίνα, στην οποία οι BTS έχουν τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια θαυμαστές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Chinese social media users were upset by a speech singer RM made while accepting an award.

Δημοσιεύτηκε από BBC Entertainment News στιςΤρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

«Δεν πρέπει να κερδίζουν χρήματα από την Κίνα» έγραψε ένας θυμωμένος χρήστης στο Weibo. «Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από Κινέζους θαυμαστές, πρέπει να λάβετε υπόψη τα κινεζικά αισθήματα» πρόσθεσε.

Καθώς η κριτική εντάθηκε, αναρτήσεις με smartphone και ακουστικά ειδικής έκδοσης BTS, που κατασκευάστηκαν από τον κολοσσό ηλεκτρονικών Samsung της Νότιας Κορέας, εξαφανίστηκαν από τις κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου Tmallκαι JD.com.

Οι δημοσιεύσεις που σχετίζονται με τους BTS από άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αθλητικής μάρκας Fila και της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κορέας Hyundai, οι οποίες έχουν συμφωνίες με το γκρουπ, εξαφανίστηκαν επίσης από τους επίσημους λογαριασμούς τους στο Weibo. Δεν έγινε σαφές ποιος κατάργησε τις δημοσιεύσεις.

The leader of BTS, one of the most popular music groups in the world, acknowledged the suffering of Americans and…

Δημοσιεύτηκε από The New York Times στιςΤρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

«Οι Κινέζοι netizens δήλωσαν ότι η εντελώς μονόπλευρη στάση του συγκροτήματος για τον πόλεμο της Κορέας πληγώνει τα συναισθήματά τους και αναιρεί την ιστορία» σημείωσε σε δημοσίευμα η κρατική κινεζική εφημερίδα Global Times.

Περιγράφοντας τις ΗΠΑ ως «επιτιθέμενη» χώρα στον πόλεμο, στο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται επίκληση θαυμαστή από την Κίνα που αποφάσισε να εγκαταλείψει το fan club του συγκροτήματος.

Κάποιες θαυμάστριες ζήτησαν ωστόσο να χαμηλώσουν οι τόνοι της κριτικής και πολλοί χρήστες στο Twitter υπερασπίστηκαν το γκρουπ, σημειώνοντας ότι στην ομιλία του ο RM δεν ανέφερε ευθέως την Κίνα.

Το επταμελές συγκρότημα είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και έχει κατέρριψε πολλά ρεκόρ. Πρόσφατα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ,  το μουσικό βίντεό τους για το single τους Dynamite κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων προβολών μέσα σε 24 ώρες, με 101,1 εκατομμύρια προβολές σε μια μέρα.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024