Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Οι νικητές του Νόμπελ Οικονομίας πιάστηκαν... κυριολεκτικά στον ύπνο

Απίστευτο: Οι νικητές του Νόμπελ Οικονομίας πιάστηκαν… κυριολεκτικά στον ύπνο

Τη στιγμή που η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωνε ότι οι Πολ Μίλγκρομ και Μπομπ Γουίλσον κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, οι δύο καθηγητές βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια

Κυριολεκτικά… στον ύπνο έπιασε η απονομή του Νόμπελ Οικονομίας τους δύο αμερικανούς καθηγητές, οι οποίοι βραβεύθηκαν τη Δευτέρα.

Τη στιγμή που η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωνε ότι οι Πολ Μίλγκρομ και Μπομπ Γουίλσον κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, οι δύο καθηγητές βρίσκονταν στα κρεβάτια τους, στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Η Επιτροπή των βραβείων πάντα παίρνει τηλέφωνο τους νικητές των Νόμπελ, πριν το ανακοινώσει στον κόσμο. Συνήθως παίρνει μια φυσιολογική ώρα, ωστόσο επειδή είναι στην Στοκχόλμη, είχαν μεγάλη διαφορά ώρας με την Καλιφόρνια.

«Αναζητείται» ο νομπελίστας

Μπορεί η Επιτροπή να βρήκε τον Ρόμπερτ Γουίλσον αλλά δεν έβρισκε τον Πολ Μίλγκρομ. Έτσι, ο Γουίλσον αποφάσισε να βγει από το σπίτι του μέσα στη νύχτα με τις πιτζάμες του για να χτυπήσει το κουδούνι του συναδέλφου του και να τον ενημερώσει ότι είχαν πάρει το Νόμπελ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η σύζυγος του Μίλγκρομ που βρίσκεται στη Στοκχόλμη έλαβε ειδοποίηση στο κινητό της από την κάμερα ασφαλείας πως κάποιος ήταν στο σπίτι τους μέσα στη νύχτα. Την άνοιξε και παρακολούθησε live το γείτονά της να προσπαθεί να ξυπνήσει τον άντρα της για να του ανακοινώσει από το θυροτηλέφωνο για τα ευχάριστα νέα.

«Πολ, είμαι ο Μπομπ Γουίλσον» ακούγεται να του λέει από το θυροτηλέφωνο. «Κέρδισες το βραβείο Νόμπελ. Προσπαθούν να σε βρουν αλλά δεν μπορούν. Δεν έχουν το τηλέφωνό σου» του λέει.

«Τους δώσαμε το κινητό σου» λέει η σύζυγος του Γουίλσον. Ακολουθεί σιωπή και μετά…. ο Μίλγκρομ αναφωνεί: «Ναι, αλήθεια; Ουάου».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024