Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξια : Η συγκλονιστική εξομολόγησή για την τουρκική εισβολή στα Βαρώσια

Αλέξια : Η συγκλονιστική εξομολόγησή για την τουρκική εισβολή στα Βαρώσια

Μια συγκινητική συνέντευξη έδωσε η κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια η οποία μίλησε δημόσια για την τουρκική εισβολή που ανάγκασε την ίδια και την οικογένειά της να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στα Βαρώσια προκειμένου να σωθούν

Μια συγκινητική συνέντευξη έδωσε η κύπρια τραγουδίστρια Αλέξια η οποία μίλησε δημόσια για την τουρκική εισβολή που ανάγκασε την ίδια και την οικογένειά της να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στα Βαρώσια προκειμένου να σωθούν.

Συγκεκριμένα η Αλέξια μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου, αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή του 1974, ενώ θυμήθηκε και τις στιγμές που η ίδια και οι συγγενείς της επισκέφτηκαν το σπίτι τους στην Αμμόχωστο μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Με φόντο τη νέα τουρκική πρόκληση με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια εκεί καθώς ήταν 10 ετών όταν έφυγε και είπε πως θυμάται ακόμα τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του σπιτιού τους.

«Στις 20 Ιουλίου ξυπνήσαμε με σειρήνες. Είναι ο χειρότερος ήχος. Σκληρός, διαπερνά την ψυχή, τα αυτιά, το μυαλό. Κάθε χρόνο που ακούω τις σειρήνες τρομάζω και πάω στο παράθυρο και κοιτάζω να δω αν έχουν έρθει να μας καταλάβουν.

Ακούγαμε τους βομβαρδισμούς και είναι θαύμα ότι ζούμε. 46 χρόνια μετά και δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αστείο.

Ένιωσα φόβο, χαρά, συγκίνηση και τρόμο όταν άνοιξε η Αμμόχωστος. Χρόνια είχα πόθο να επιστρέψω, νομίζαμε ότι δεν θα πατήσουμε ποτέ στο δρόμο που οδηγεί στο σπίτι μας. Μπήκαμε στην Αμμόχωστο, άλλος αέρας, αναμνήσεις… Εγώ ανακάλυψα το σπίτι μας, μπήκαν οι άλλοι μέσα, εγώ έκατσα απ’ έξω κι έκλαιγα μισή ώρα πριν μπω μέσα», είπε με συγκίνηση η Αλέξια.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε η Αλέξια:

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024