Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΠΟ της ΑΕΚ και οι Ενώσεις… ελευθέρας βοσκής

Η ΕΠΟ της ΑΕΚ και οι Ενώσεις… ελευθέρας βοσκής

Η ΕΠΟ άλλαξε σελίδα και αφεντικό, ο Ιβάν την παρέδωσε οικειοθελώς στον Μελισσανίδη

Είναι οριστικό! Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία άλλαξε σελίδα και αφεντικό! Ο ΠΑΟΚ, με απόφαση του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη, παρέδωσε οικειοθελώς τον αποκλειστικό έλεγχο της ΕΠΟ (και της Super League 1 εν μέρει) στην ΑΕΚ, δηλαδή στον Δημήτρη Μελισανίδη.

Πως συνέβη αυτό; Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας των δύο αφεντικών, η οποία «υπογράφτηκε» στο διάστημα που η ΑΕΚ ανέμιζε δημοσίως «το ηθικό της πλεονέκτημα» και αποφάσιζε να μην διεκδικήσει, μέσω της σχετικής έντασης που το άρθρο 23 του Κ.Α.Π. της έδινε δικαίωμα να καταθέσει, «στα χαρτιά» τους τρεις βαθμούς της νίκης μετά την κορυφαία ηλιθιότητα των στελεχών της εταιρείας του κ. Σαββίδη να μην ανανεώσουν την ισχύ των καρτών υγείας δώδεκα (12) ποδοσφαιριστών τους.

Από τη συμφωνία ο ΠΑΟΚ πήρε τη δεύτερη θέση στα play off και τη συμμετοχή στην προκριματική φάση του UEFA Champion League προσδοκώντας στα εκατομμύρια από την πιθανή πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης και η ΑΕΚ την ΕΠΟ (στα φανερά), ίσως την Super League 1 (στα κρυφά) και μερικά άλλα ανταλλάγματα (στα ακόμη κρυφότερα), τα οποία μόνο να υπονοηθούν μπορούν, καθώς δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν γνωστά.

Έκτοτε, οι στελεχάρες του ΠΑΟΚ που ασχολούνταν με τις Ενώσεις της επιρροής του «Δικεφάλου του βορρά» πέρασαν στο περιθώριο και βρέθηκαν χωρίς αντικείμενο εργασίας, μεταξύ αυτών και ο κορυφαίος όλων, αυτός δηλαδή που πρότεινε στον κ. Σαββίδη για Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. τον Ευάγγελο (Βαγγέλη για τους φίλους) Γραμμένο το 2016 και τώρα τον βρίζει σε μόνιμη βάση ως «ανίκανο και ηλίθιο».

Στον σκληρό πυρήνα των Ενώσεων επιρροής του Π.Α.Ο.Κ. είναι γνωστή η εξέλιξη. Το παραμύθι « περιμένουμε να έρθει το αφεντικό από τη Ρωσία να δούμε τι θα γίνει», που διακινούν μερικοί εξ αυτών, δεν πείθει πλέον κανένα. Το ξέρουν και το έχουν αποδεχθεί ότι είναι πια ακέφαλοι, οι δεσμοί με την Μικράς Ασίας έχουν χαλαρώσει αν δεν έχουν διαρραγεί εντελώς. « Ο κ. Σαββίδης δεν έχει να απολογηθεί σε κανένα για τις αποφάσεις του», τους διαμηνύεται όταν αποφασίζουν να ρωτήσουν για το μέλλον τους. Η μετάφραση της απάντησης αυτής είναι «μην περιμένετε τίποτε, ο Σαββίδης δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα».

Δεν είναι δε καθόλου απίθανο αυτή η μακρά παραμονή του Ιβάν Σαββίδη στην φιλόξενη γη της Ρωσίας, όπου και γεννήθηκε και ανδρώθηκε, να συνδέεται με εξελίξεις στις αναβαθμισμένες ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ειδικά στο θέμα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης αλλά και σε αυτό της εμπλοκής του με τα media από τα οποία όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε τη διαδικασία να απεμπλακεί.

Σε επίρρωση της νέας πραγματικότητας βασικά στελέχη του Π.Α.Ο.Κ., που άλλοτε διακινούσαν «εκλογικό και άλλο υλικό σε μαύρες σακούλες για το καλό του αθλήματος και για την εξυγίανση», δεν διστάζουν να διαμηνύουν «εγώ τελείωσα από την υπόθεση, δεν ασχολούμαι πλέον, κουμάντο κάνει ο Γιαννάκης», εννοώντας τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, βασικό, στενότατο συνεργάτη του κ. Μελισσανίδη.

Η εξέλιξη διαμορφώνει ένα νέο πεδίο στα θέματα της Ε.Π.Ο. και περιγράφει αυθεντικά την εκτίμηση όλων στο Πάρκο Γουδή ότι «το μαγαζί το διαχειρίζεται η Α.Ε.Κ.». Για όποιον, μάλιστα, έχει αμφιβολίες ή συντηρεί ακόμη φρούδες ελπίδες «μέχρι να ‘ρθει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι» οι μαύρες μέρες που περνάει στη θέση του Προέδρου ο Ευάγγελος Γραμμένος αρκούν για να καταλάβει τι συμβαίνει και πως θα διαμορφωθεί το τοπίο την επόμενη μέρα.

Βεβαίως για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ενώσεων της επιρροής του Π.Α.Ο.Κ. το μέλλον του κ. Γραμμένου στην Ε.Π.Ο. είναι μια τελειωμένη (μαζί με τη θητεία του) υπόθεση. Το ζήτημα, που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν και ήδη το θέτουν μετ΄επιτάσεως στις μεταξύ τους (αλλά και με τρίτους) συζητήσεις, είναι τι θα απογίνουν οι ίδιοι τώρα που δεν είναι πια όλοι τους απαραίτητοι.

Στην αγκαλιά της Α.Ε.Κ. προσέτρεξαν ήδη από το παρελθόν (εδώ και μια διετία) εκείνοι που διείδαν τις εξελίξεις και φρόντισαν να πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα στις σουίτες του Ο.Α.Κ.Α., προσκεκλημένοι να συζητήσουν «για ένα καθαρό και τίμιο πρωτάθλημα»…

Οι ίδιοι, της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας κυρίως, αν και εκλεγμένοι με τη σημαία του Π.Α.Ο.Κ., δεν έκρυψαν ποτέ τις ιδιαίτερες σχέσεις τους με την Α.Ε.Κ., την ομάδα της καρδιάς τους, φρόντισαν να είναι πάντα παρόντες όποτε τους χρειάστηκε, άρα είναι μέλη της πλειοψηφίας, δεν επιδιώκουν να γίνουν τώρα.

Από αυτούς (Γρεβενά, Πιερία, Καβάλα, Γιάννινα, Άρτα κ.λ.π.) κάποιοι είναι πιθανό να μετέχουν και στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο, στην οποία ήδη έχουν καβατζώσει θέσεις ο κ. Δανιήλ (Αχαίας) και ο κ. Τζαφέρης (Δυτ. Αττικής), ενώ με καλές πιθανότητες παίζουν οι εκ Καρδίτσης και Βοιωτίας ορμώμενοι. Ο Βακάλης είναι ειδική περίπτωση και το μέλλον του θα εξαρτηθεί από τη σχέση του με τον Δέδε.

Αντίθετα, το μέλλον προβλέπεται θεοσκότεινο για τον κ. Λασκαράκη (παρά τις προσπάθειες του κ. Μπέου να τον διασώσει), τον κ. Διακοφώτη (ούτε να τον ακούν δεν θέλουν στην Α.Ε.Κ.), τον κ. Αντωνίου (κατηγορείται ότι μιλάει πολύ με τον κ. Αυγενάκη), ενώ είναι από πολύ δύσκολο έως απίθανο να βρουν χώρο να τρυπώσουν οι εκ Χαλκιδικής, Κιλκίς και Ξάνθης προερχόμενοι.

Η «Ένωση» δεν συζητάει καν ότι μπορεί να διαθέτει λιγότερες από έντεκα (11) θέσεις στις δεκαεφτά (17) της νέας διοίκησης, αφήνοντας στους υπόλοιπους «τα λιμά», για τα οποία, όμως, θα έχει και αυτή λόγο. Ο Διακοφώτης με τον Λασκαράκη και τον Αντωνίου «στα λιμά» συγκαταλέγονται.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και θα συνεχίζει να διαμορφώνεται) είναι, από ένα βαθμό και πέρα, κωμική. «Ενώσεις ελευθέρας βοσκής», που αντιλαμβάνονται ότι είναι εκτός σχεδιασμών της νέας τάξης πραγμάτων, ξεκίνησαν, ήδη, να αναζητούν νέο αφεντικό και να χτυπάνε δεξιά – αριστερά πόρτες. Δεν το κρύβουν ότι είναι διατεθειμένες να κουβεντιάσουν με όποιον είναι εύκαιρος να τους ακούσει, ούτε αποκλείουν ακόμη και την σύσταση παράταξης με δίκη τους πρωτοβουλία που θα διεκδικήσει να καταγραφεί στις εκλογές.

Οι «αυθαίρετοι» του εκλογικού σώματος της Ε.Π.Ο. ξέρουν ότι αποτελούν μειοψηφία, έχουν αποφασίσει πως δεν συγκινούν κανένα ισχυρό, νιώθουν ότι η ύπαρξη τους δεν προκαλεί το παραμικρό ενδιαφέρον, αλλά δεν χάνουν το κουράγιο τους. Επιχειρούν να βρουν συνομιλητή ή συνομιλητές έστω και την ύστατη ώρα.

Τα ακούσματα που εισπράττουν δεν είναι ευκρινή, μεταξύ μας είναι τόσο αχνά που δεν ακούγονται καν.
Το παιχνίδι πάντως είναι βέβαιο ότι έχει ξεκινήσει και θα εξελιχθεί σύμφωνα με τους κανόνες περί «απιστίας»… Που θα καταλήξει κανείς δεν γνωρίζει, εκτός, ίσως, του Ειρηνοδικείου Αθηνών!!!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024