Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δερμιτζάκης στο MEGA: Επιβεβλημένη η χρήση της μάσκας παντού

Δερμιτζάκης στο MEGA: Επιβεβλημένη η χρήση της μάσκας παντού

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής ιατρικής, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη.

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κοροναού στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, ανησυχούν τόσο την κυβέρνηση όσο και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής ιατρικής, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη.

«Ένα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντος και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

«Όταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη».

«Έσπασε το πρωτόκολλο στον Άγιο Παντελεήμονα»

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.

«Κατά πάσα πιθανότητα κάπου παραβιάστηκε το πρωτόκολλο. Σε τέτοιες δομές πρέπει να ακολουθούνται ευλαβικά τα πρωτόκολλα».

Ο καθηγητής ιατρικής σημείωσε ότι είναι σημαντικό και οι συγγενείς των τροφίμων να τηρούν όλους τους κανόνες, ενώ θα πρέπει να δουν και αν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα στα γηροκομεία που έχουν επιλέξει.

«Φαίνεται αν μια δομή έχει τη σωστή φιλοσοφία στα πρωτόκολλα».

Σημαντική είναι η ατομική ευθύνη που φέρει ο καθένας, καθώς «η πολιτεία δεν μπορεί να ελέγχει τον καθένα ξεχωριστά, είναι αδύνατο».

Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στον οίκο ευγηρίας δείχνει ότι «πρώτον είναι πολύ καιρό και δεύτερον ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο εύρος παραβίασης πρωτοκόλλου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024