Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός για κλάματα, Περιστέρι για κούπα (82-90)

Παναθηναϊκός για κλάματα, Περιστέρι για κούπα (82-90)

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων ήταν απολαυστική, την ώρα που οι Πράσινοι έδειξαν τα ίδια άσχημα σημάδια σε άμυνα και επίθεση. Δίκαια νίκη για το Περιστέρι, κάκιστη εικόνα από το Τριφύλλι που συνεχίζει να προβληματίζει.

Χαμόγελα στο Περιστέρι, περισυλλογή στον Παναθηναϊκό! Και όμως η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου κέρδισε με το σπαθί της την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Super Cup καθώς επικράτησε με 90-82 του Τριφυλλιού στον δεύτερο ημιτελικό του νεοσύστατου θεσμού.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα ίδια κάκιστα σημάδια σε άμυνα και επίθεση, με τους παίκτες του Βόβορα, για μία ακόμα φορά να μην διαθέτουν χημεία στο παρκέ και να μην μπορούν με τίποτα να αναχαιτίσουν τον αντίπαλό τους. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων  ήταν εξαιρετική από την περιφέρεια με 14/23 τρίποντα και έναν… καυτό Πέτεγουεϊ που σταμάτησε στους 26 πόντους.

Οσο για το Τριφύλλι; Μετά το καμπανάκι με την ΑΕΚ στο φιλικό στο ΟΑΚΑ, πλέον σημαίνει συναγερμός στις τάξεις του καθώς έρχεται το επόμενο ματς της Ευρωλίγκας με την Χίμκι.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν έχοντας περισσότερο το μυαλό τους στην επίθεση παρά στην άμυνα. Με τρίποντο του Παπαπέτρου έγινε το 9-6, με τον Φόστερ και τον Πέτεγουεϊ να κάνουν το 11-9.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ, ο Βασιλόπουλος με τρίποντο ισορρόπησε το ματς (14-14) ενώ με ένα ακόμα σουτ από τα 6,75μ ο Γκρέι έγραψε το 16-19.
Στο ίδιο… μομέντουμ και ο Άρλεντζ που έδωσε αέρα 6 πόντων στην ομάδα του, με τον Νέντοβιτς να σκοράρει για τρεις και να διαμορφώνει το 19-22 που ήταν και το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Τόσο το Περιστέρι, όσο και ο Παναθηναϊκός, δεν είχαν στο μυαλό την άμυνα΄ούτε και στην δεύτερη περίοδο.Ο Μπέντιλ σκόραρε κατά κύριο λόγο από τις βολές, ενώ ο Φόστερ απο κοντά πραγματοποίησε το 34-33 για το Τριφύλλι. Στο γκολ-φάουλ του Μήτογλου απάντησε ο Βασιλόπουλος και πάλι με τρίποντο (36-36), με τις δύο ομάδες να περνούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 42-42.

Με την ίδια ένταση πέρασε η ομάδα του Παπανικολόπουλου στο παρκέ στην τρίτη περίοδο. Από την άλλη πάντως ο Σαντ Ρος πρόσφερε πόντους στο τρανζίσιον, ενώ και με τρίποντο έδωσε αέρα πέντε πόντων στο Τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός είδε τον Γκρέι να τον ισοφαρίζει, αλλά ο Σαντ Ρος με δίποντο έκανε το 56-54.

Το Περιστέρι δεν το έβαζε κάτω. Δεν υπήρχε και λόγος να φοβηθεί τον αναιμικό Παναθηναϊκό που είχε πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Μετά το 58-59 του Φόστερ, ήρθαν τα δύο σερί τρίποντα για τους Περιστεριώτες (58-65 από τον Βασιλόπουλο) με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 61-67 με το +6 για το συγκρότημα του Παπανικολόπουλου.

Το Περιστέρι στόχευσε στο ζωγραφιστό. Με πικ εν ρολ παιχνίδι και τους ψηλούς του Παναθηναϊκού να είναι κακοί στα πόδια, οι διοργανωτές πέρασαν με αυτά πόντους (63-70). Ο Πέτεγουεϊ έδωσε αέρα και πάλι 7 πόντων, όμως από τις βολές ο Παναθηναϊκός μείωε στους 3. Ένα τρίποντο του Βασιλόπουλου και ένα ακόμα του Γκρέι διαμόρφωσαν το 70-78.

Οι Πράσινοι μείωσαν στους τρεις πόντους σκοράροντας κατά κύριο λόγο με βολές (80-83), αλλά πρώτα ο Πέτεγουεϊ και μετά ο Βασιλόπουλός έβαλαν τέλος στην… γιορτή, ρίχνοντας στο καναβάτσο το συγκρότημα του Βόβορα.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 42-42, 61-67, 82-90

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024