Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έντονη ανησυχία στις επτά «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Κοροναϊός : Έντονη ανησυχία στις επτά «κόκκινες» περιοχές της Αττικής

Ο φόβος έχει κυριεύσει τους κατοίκους στις 7 κόκκινες περιοχές της Αττικής με τους πολίτες να λένε ότι προτιμούν κι άλλες ημέρες απομόνωσης παρά 1 ημέρα στο νοσοκομείο.

Στην κυβέρνηση ξορκίζουν ένα νέο lock down στην Αττική ωστόσο αν ο ιός εξακολουθήσει την ξέφρενη πορεία του κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Ο φόβος έχει κυριεύσει τους κατοίκους στις 7 κόκκινες περιοχές της Αττικής με τους πολίτες να λένε ότι προτιμούν κι άλλες ημέρες απομόνωσης παρά 1 ημέρα στο νοσοκομείο. Άλλοι πάλι βγαίνουν έξω μόνο για περπάτημα.

Με ανησυχία και φόβο πηγαίνει καθημερινά στη δουλειά του ο 40χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης. Μένει στο Περιστέρι, μια από τις 7 «κόκκινες» περιοχές της Αττικής. Ο φόβος ενισχύεται ακόμη περισσότερο αφού έχει το κουρείο της γειτονιάς , και οι πελάτες του είναι σχεδόν όλοι ηλικιωμένοι.

«Προσέχουμε υποχρεωτικά δεν γίνεται αλλιώς είναι οι παππούδες μας πρέπει να προσέχουμε.»

Ένα ενδεχόμενο νέο lock down λέει στην κάμερα του MEGA είναι δίκοπο μαχαίρι. «Και με φοβίζει και με ανακουφίζει την ώρα που θα δουλεύω με τόσα κρούσματα δεν ξέρω εάν είναι σωστό από την άλλη τα εισοδήματα έχουν μαζευτεί».

Η Καίτη Μιχαλοπούλου παίρνει μόνη της μέτρα προστασίας για να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους. Κυκλοφορεί με μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους…

«Προστατεύω πάντα τον εαυτό μου και τους γύρω μου, με ανησυχεί πέρασα δύσκολα στην καραντίνα 50 μέρες ολομόναχη αλλά προτιμώ πενήντα μέρες μέσα παρά μια μέρα στο νοσοκομείο».

Η αποκάλυψη Χαρδαλιά στο MEGA

Η καθολική χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων για τα άτομα ηλικίας άνω των 65 παραμένουν τα δύο βασικά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Αυτό αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση του MEGA.

Και είναι κάτι που προβληματίζει τους πολίτες. Όπως τον Αντώνη Τζιώτη, 68 ετών, τον φοβίζει και η καραντίνα αλλά και η σκέψη ενός δεύτερου lockdown.

«Η βόλτα που πηγαίνω και λέω καλημέρα με τους γείτονες… θα είναι πολύ δύσκολα μετά η οικονομία είναι διαλυμένη».

Μόνο για περπάτημα βγαίνει από το σπίτι του ο 70χρονος Κωνσταντίνος Δράκος. «Είναι θέμα ατομικής ευθύνης, εάν αισθανθώ μια καταρροή μια δυσκολία στην αναπνοή θα μείνω σπίτι».

Καθημερινό θέμα συζήτησης στις παρέες που συναντάμε στις πλατείες της Αττικής είναι πλέον τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού και ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024