Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τεράστιο κύμα έστειλε μια σανίδα του σερφ από τη Χαβάη… στις Φιλιππίνες

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τεράστιο κύμα έστειλε μια σανίδα του σερφ από τη Χαβάη… στις Φιλιππίνες

Μια… σανίδα του σερφ ταξίδεψε 8.000 χιλιόμετρα

Όταν ο σέρφερ μεγάλων κυμάτων, Νταγκ Φάλτερ, έχασε τη σανίδα του ενώ έκανε σερφ στη Χαβάη, ήλπιζε ότι κάποιος ντόπιος ψαράς θα την έβρισκε και θα τη μάζευε. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, ήταν ότι η σανίδα του θα εντοπιζόταν περισσότερα από… 8.000 χιλιόμετρα μακριά, στις νότιες Φιλιππίνες!

Κι όμως, πάνω από δύο χρόνια αφού είδε τη μπλε, ειδικά κατασκευασμένη για εκείνον, σανίδα του να εξαφανίζεται σε ένα τεράστιο κύμα της Γουαϊμέα Μπέι, ο Φάλτερ ενημερώθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα ότι εντοπίστηκε κοντά στο απομονωμένο νησί Σαρανγκάνι.

Και ο νέος της ιδιοκτήτης – ένας δάσκαλος δημοτικού και επίδοξος σέρφερ, εν ονόματι Τζιοβάνε Μπρανζουέλα – ήταν πρόθυμος να του την επιστρέψει.

«Όταν την είδα σε φωτογραφία, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Σχεδόν νόμισα ότι ήταν αστείο», δήλωσε στον Guardian ο 35χρονος Φάλτερ. «Ήμουν σίγουρος ότι η σανίδα είχε χαθεί για πάντα».

Ο Μπρανζουέλα, ο οποίος αγόρασε την εξαιρετικά φθαρμένη σανίδα από τον γείτονά του μερικούς μήνες νωρίτερα για $40, εξήγησε ότι ανακαλύφθηκε από ψαράδες να επιπλέει μεσοπέλαγα τον Αύγουστο του 2018 – έξι μήνες αφού την έχασε ο Φάλτερ.

Πίστεψαν ότι είχε πέσει από κάποιο διερχόμενο γιοτ και την πούλησαν για λίγα δολάρια στον γείτονα του Μπρανζουέλα.

Παρά το γεγονός ότι έπλεε για μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, το όνομα του κατασκευαστή ήταν ακόμη ορατό στην επιφάνειά της – που πλέον είχε γίνει κίτρινη.

Περίεργος για την προέλευσή της, ο Μπρανζουέλα τον έψαξε στο Facebook και του έστειλε μια φωτογραφία της σανίδας.

Ο κατασκευαστής στη συνέχεια ανάρτησε τη φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας tag τον Φάλτερ.

«Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σανίδα του σερφ από τη Χαβάη. Προσωπικά δεν μπορούσα να το πιστέψω», τονίζει στον Guardian ο Μπρανζουέλα. «Ήταν όνειρό μου να μάθω να κάνω σερφ και να ανεβαίνω στα μεγάλα κύματα που έχουμε εδώ».

«Προς το παρόν μπορώ να χρησιμοποιώ τη σανίδα του. Του είπα ότι θα την προσέχω πολύ».

Οι δύο άντρες έχουν έρθει σε επικοινωνία μέσω Facebook και ο Φάλτερ σχεδιάζει να επισκεφθεί το μικρό νησί για να πάρει πίσω τη σανίδα του, αφού αρθούν οι περιορισμοί του lockdown.

Δημοσιεύτηκε από The Guardian στιςΔευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

«Αυτή η σανίδα σημαίνει πολλά για μένα, εξαιτίας αυτών που κατάφερα πάνω της», εξηγεί ο Φάλτερ.

«Ήταν η πρώτη σανίδα του σερφ για μεγάλα κύματα που φτιάχτηκε ειδικά για μένα. Πάνω της ανέβηκα στα μεγαλύτερα κύματα της ζωής μου», σημειώνει.

Ο Φάλτερ δήλωσε ότι θέλει να δώσει στον Μπρανζουέλα μια σανίδα για αρχάριους ως αντάλλαγμα για τη δική του, αλλά και να του κάνει μαθήματα σερφ.

Στο μεταξύ, ο Φάλτερ δημιουργεί βίντεο στο YouTube με βασικές γνώσεις σερφ, συγκεντρώνοντας χρήματα για να στείλει προμήθειες στο σχολείο του Μπρανζουέλα. «Είναι μια δικαιολογία για να μπορέσω να πάω στις Φιλιππίνες και να ολοκληρώσω την ιστορία», εξηγεί. «Νομίζω ότι το καλύτερο τέλος θα ήταν να του μάθω να κάνει σερφ».

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 2ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024