Για τους περισσότερους ανθρώπους, η εικόνα ενός κροκοδείλου που τους προσεγγίζει με το στόμα ανοιχτό, θα ήταν αρκετή για να τους τρομάξει για μια ζωή. Και ο φόβος τους δεν θα ήταν άδικος, αφού οι συναντήσεις ανθρώπων και κροκοδείλων, συνήθως καταλήγουν στον θάνατο.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τον Ματ Ράιτ, γνωστό και ως «δαμαστή της αυστραλιανής ενδοχώρας».

«Μείνε, κάτσε, κάτσε!», διέταξε ο Ράιτ τον κροκόδειλο, με το δυσοίωνο όνομα «Θρυμματιστής Οστών», σαν να μιλούσε σε ένα σκυλάκι.

Ο δαμαστής ζώων προσπαθούσε να καθαρίσει τα εμπόδια σε ένα μονοπάτι σε ποτάμι της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας. Η περιοχή είναι διαβόητη για τα γεμάτα κροκοδείλους ποτάμια της. Τότε εμφανίστηκε ένας κροκόδειλος που αρχικά έμοιαζε… παιχνιδιάρης.

Ο δαμαστής, ο οποίος έχει σχετική εκπομπή στην τηλεόραση, φαίνεται να προσπαθεί να διώξει το ερπετό, μήκους τεσσάρων μέτρων.

Σε βίντεο στο Instagram, ο Ράιτ βυθίζει επανειλημμένως το κεφάλι του Θρυμματιστή Οστών στο νερό, καθώς πλησιάζει τον ίδιο και τον συνάδελφό του, Τόμι.

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, δεν σταματάει να μας ακολουθεί», ακούγεται να λέει ο Ράιτ.

Οι δύο άντρες μοιάζουν ελαφρώς εκνευρισμένοι, καθώς διατάζουν τον κροκόδειλο να μείνει ακίνητος.

«Ο Θρυμματιστής Οστών έχει γίνει τρομερά ενοχλητικός. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε μερικά κούτσουρα που έχουν πέσει στο νερό», λέει ο Ράιτ σε άλλη ανάρτηση από την αλληλεπίδρασή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ράιτ συναντά το τεράστιο ερπετό. Μάλιστα οι δυο τους φαίνεται πως έχουν αναπτύξει μία… ιδιαίτερη σχέση μέσα στα χρόνια.

Ο Ράιτ εξήγησε γιατί ένιωθε τόσο άνετα δίπλα στον κροκόδειλο.

«Είναι ένας κροκόδειλος με χαμηλή αυτοπεποίθηση και πηγαίνει στα μέρη που αποφεύγουν οι μεγάλοι κροκόδειλοι», δήλωσε στο NT News.

Όπως είπε, γνωρίζει τον κροκόδειλο από τις αλληλεπιδράσεις τους κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ετών, και ξέρει ότι πλέον είναι «ευάλωτος» γιατί έχει χάσει ένα μάτι και μέρος του σαγονιού του.

«Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι δεν έχει κανονική συμπεριφορά κροκοδείλου».

«Εργάζομαι με κροκόδειλους εδώ και πάνω από 20 χρόνια και αυτός είναι ο πρώτος κροκόδειλος που βλέπω να συμπεριφέρεται έτσι», τόνισε ο Ράιτ.

Αν και η αλληλεπίδρασή τους μοιάζει αθώα, ο Ράιτ παροτρύνει όποιον συναντά κροκοδείλους να συμπεριφέρεται πιο επιφυλακτικά.

«Είναι τέλειο να βλέπεις και να είσαι μέρος μιας τέτοιας σχέσης με έναν άγριο κροκόδειλο, όμως θυμηθείτε ότι οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού όπως αυτός είναι οι πιο επιθετικοί στον κόσμο και έχουν επιφέρει πολλούς θανάτους», προειδοποιεί.

Τα βίντεο από την αλληλεπίδραση, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, έχουν προσελκύσει και ευφυή σχόλια.

Ένας από τους χρήστες έγραψε: «Αυτό είναι το πιο αυστραλιανό πράγμα που έχω δει».

Πηγή: www.theguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο