Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο βίντεο: Ένας Αυστραλός βάζει κροκόδειλο 4 μέτρων να… «κάτσει»

Απίστευτο βίντεο: Ένας Αυστραλός βάζει κροκόδειλο 4 μέτρων να… «κάτσει»

Ο Ματ Ράιτ αντιμετώπισε με απίστευτη ψυχραιμία τον κροκόδειλο με το παρατσούκλι «Θρυμματιστής Οστών»

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η εικόνα ενός κροκοδείλου που τους προσεγγίζει με το στόμα ανοιχτό, θα ήταν αρκετή για να τους τρομάξει για μια ζωή. Και ο φόβος τους δεν θα ήταν άδικος, αφού οι συναντήσεις ανθρώπων και κροκοδείλων, συνήθως καταλήγουν στον θάνατο.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για τον Ματ Ράιτ, γνωστό και ως «δαμαστή της αυστραλιανής ενδοχώρας».

«Μείνε, κάτσε, κάτσε!», διέταξε ο Ράιτ τον κροκόδειλο, με το δυσοίωνο όνομα «Θρυμματιστής Οστών», σαν να μιλούσε σε ένα σκυλάκι.

Ο δαμαστής ζώων προσπαθούσε να καθαρίσει τα εμπόδια σε ένα μονοπάτι σε ποτάμι της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας. Η περιοχή είναι διαβόητη για τα γεμάτα κροκοδείλους ποτάμια της. Τότε εμφανίστηκε ένας κροκόδειλος που αρχικά έμοιαζε… παιχνιδιάρης.

Ο δαμαστής, ο οποίος έχει σχετική εκπομπή στην τηλεόραση, φαίνεται να προσπαθεί να διώξει το ερπετό, μήκους τεσσάρων μέτρων.

Σε βίντεο στο Instagram, ο Ράιτ βυθίζει επανειλημμένως το κεφάλι του Θρυμματιστή Οστών στο νερό, καθώς πλησιάζει τον ίδιο και τον συνάδελφό του, Τόμι.

«Δεν μπορούμε να δουλέψουμε, δεν σταματάει να μας ακολουθεί», ακούγεται να λέει ο Ράιτ.

Οι δύο άντρες μοιάζουν ελαφρώς εκνευρισμένοι, καθώς διατάζουν τον κροκόδειλο να μείνει ακίνητος.

«Ο Θρυμματιστής Οστών έχει γίνει τρομερά ενοχλητικός. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε μερικά κούτσουρα που έχουν πέσει στο νερό», λέει ο Ράιτ σε άλλη ανάρτηση από την αλληλεπίδρασή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ράιτ συναντά το τεράστιο ερπετό. Μάλιστα οι δυο τους φαίνεται πως έχουν αναπτύξει μία… ιδιαίτερη σχέση μέσα στα χρόνια.

Ο Ράιτ εξήγησε γιατί ένιωθε τόσο άνετα δίπλα στον κροκόδειλο.

«Είναι ένας κροκόδειλος με χαμηλή αυτοπεποίθηση και πηγαίνει στα μέρη που αποφεύγουν οι μεγάλοι κροκόδειλοι», δήλωσε στο NT News.

Όπως είπε, γνωρίζει τον κροκόδειλο από τις αλληλεπιδράσεις τους κατά τη διάρκεια των επτά τελευταίων ετών, και ξέρει ότι πλέον είναι «ευάλωτος» γιατί έχει χάσει ένα μάτι και μέρος του σαγονιού του.

«Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι δεν έχει κανονική συμπεριφορά κροκοδείλου».

«Εργάζομαι με κροκόδειλους εδώ και πάνω από 20 χρόνια και αυτός είναι ο πρώτος κροκόδειλος που βλέπω να συμπεριφέρεται έτσι», τόνισε ο Ράιτ.

Αν και η αλληλεπίδρασή τους μοιάζει αθώα, ο Ράιτ παροτρύνει όποιον συναντά κροκοδείλους να συμπεριφέρεται πιο επιφυλακτικά.

«Είναι τέλειο να βλέπεις και να είσαι μέρος μιας τέτοιας σχέσης με έναν άγριο κροκόδειλο, όμως θυμηθείτε ότι οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού όπως αυτός είναι οι πιο επιθετικοί στον κόσμο και έχουν επιφέρει πολλούς θανάτους», προειδοποιεί.

Τα βίντεο από την αλληλεπίδραση, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, έχουν προσελκύσει και ευφυή σχόλια.

Ένας από τους χρήστες έγραψε: «Αυτό είναι το πιο αυστραλιανό πράγμα που έχω δει».

Πηγή: www.theguardian.com

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024