Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Έβαλε ένα... φίδι αντί για μάσκα και μπήκε στο λεωφορείο

Βρετανία : Έβαλε ένα… φίδι αντί για μάσκα και μπήκε στο λεωφορείο

Οι αρχές του Μάντσεστερ αναγκάστηκαν να επισημάνουν ότι τα ερπετά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως μάσκες.

Ένα ερπετό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως… μάσκα προστασίας από τον νέο κοροναϊό, επισημαίνει η διεύθυνση συγκοινωνιών του Μάντσεστερ (βόρεια Αγγλία), μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών όπου διακρίνεται ένας επιβάτης λεωφορείου με ένα ερπετό τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό και το στόμα του.

Χθες Δευτέρα, ο εν λόγω επιβάτης φαίνεται πως χρησιμοποίησε ένα τεράστιο ερπετό ως μέσο κάλυψης του προσώπου, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Manchester Evening News.

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα διακρίνεται επίσης το φίδι να εξερευνά τον γύρω χώρο και να τυλίγεται γύρω από μια μεταλλική μπάρα εντός του λεωφορείου.

Ένας μάρτυρας, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, θεώρησε πως το όλο θέαμα, με τον επιβάτη και το ασυνήθιστο «ζωάκι» του ήταν «αρκετά διασκεδαστικό»: «το είχε τυλιγμένο γύρω από το πρόσωπό του, σαν μάσκα, όταν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο».

Ανοιχτός σε παρανοήσεις ο κανόνας για τις μάσκες στα ΜΜΜ

Βάσει των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κοροναϊού, είναι υποχρεωτική η κάλυψη του προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες στην Αγγλία.

«Οι κυβερνητικές οδηγίες προβλέπουν ξεκάθαρα πως δεν χρειάζεται να φοράει κανείς χειρουργική μάσκα κι ότι οι επιβάτες μπορούν να κατασκευάζουν τη δική τους μάσκα ή να φοράνε κάτι κατάλληλο, όπως ένα μαντήλι ή μια εσάρπα», υπενθυμίζει ο εκπρόσωπος τύπου της διεύθυνσης συγκοινωνιών του Μάντσεστερ, καταλήγοντας:

«Αν και αυτό αφήνει ένα μικρό περιθώριο ερμηνείας, αυτό δεν επεκτείνεται στη χρήση του δέρματος ενός ερπετού, ιδίως εάν το δέρμα παραμένει πάνω στο ερπετό».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024