Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O Pepe the Frog προσπαθεί να σωθεί από τους φασίστες

O Pepe the Frog προσπαθεί να σωθεί από τους φασίστες

Ο γελοιογράφος Matt Furrie -το 2005 δημιούργησε τον Pepe the Frog για το δικό του περιοδικό κόμικς, το «Boys Club»- προσπαθεί στην ταινία να τον σώσει από τους φασίστες.

Στις 19 Οκτωβρίου, κάνει πρεμιέρα στο Independent Lens η ταινία «Feels Good Man» στην οποία παρουσιάζεται ανάγλυφα η δράση της άκρας δεξιάς στο Διαδίκτυο.

Ο γελοιογράφος Matt Furrie -το 2005 δημιούργησε τον Pepe the Frog για το δικό του περιοδικό κόμικς, το «Boys Club»- προσπαθεί στην ταινία να τον σώσει από τους φασίστες.

Στο ντεμπούτο του, ο Pepe κατεβάζει τελείως τα παντελόνια του για τη φυσική του ανάγκη, λέγοντας «feels good man».

Αυτό έκανε τον Pepe ιδιαίτερα αγαπητό στους χρήστες του 4chan, με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας να γίνει ένα από τα πλέον διαδεδομένα memes αυτού του διαβόητου φόρουμ και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιείται ευρύτατα από τα μέλη της αποκαλούμενης «alt right».

Στη βραβευμένη στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance ταινία παρακολουθούμε τις μάταιες προσπάθειες του δημιουργού να διεκδικήσει εκ νέου τον χαρακτήρα του για λογαριασμό των δυνάμεων του καλού και της αξιοπρέπειας.

Το να «σκοτώσει» τον Pepe στο κόμικ δεν αποθάρρυνε καθόλου τους διαδικτυακούς φασίστες. Ο Furrie τον «ανέστησε» και προσπάθησε να τον «σώσει» ενθαρρύνοντας κόσμο να προχωρήσει σε θετικές απεικονίσεις του χαρακτήρα.

Ωστόσο, και αυτή η προσπάθεια του γύρισε μπούμερανγκ (σχόλιο για το ότι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι προσπάθησαν -και απέτυχαν- να ελέγξουν τις αφηγήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ).

Ο δημιουργός του χαρακτήρα  σύμφωνα με το ΑΠΕ καταφεύγει τελικά στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τη λάθος χρήση του Pepe the Frog.

Παρόλα αυτά, η ψυχή του χαρακτήρα του είναι πλέον οριστικά εκτός του ελέγχου του δημιουργού του. Ο Πέπε ο Βάτραχος είναι στο δικό του ταξίδι, το οποίο είναι ένας παραλληλισμός των συγκρούσεων, στον πραγματικό κόσμο, για αυτόν.

Για 90 ολόκληρα λεπτά, στο «Feels Good Man» καταδεικνύεται το πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι μη προβλέψιμο.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024