Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο μικροσκοπικός σκύλος που ταξίδεψε μόνος του 10.000 μίλια για να γυρίσει στους δικούς του

Ο μικροσκοπικός σκύλος που ταξίδεψε μόνος του 10.000 μίλια για να γυρίσει στους δικούς του

Η Πιπσκουΐκ, ένα μικροσκοπικό σκυλάκι ράτσας ντάτσχουντ, ταξίδεψε περισσότερα από 10.000 μίλια ολομόναχη για να επιστρέψει στην οικογένειά της

Η Πιπσκουΐκ, ένα μικροσκοπικό σκυλάκι ράτσας ντάτσχουντ, ταξίδεψε περισσότερα από 10.000 μίλια ολομόναχη για να επιστρέψει στην οικογένειά της.

Η Πιπ εγκλωβίστηκε στη Νότια Καρολίνα στην κορύφωση της πανδημίας, αφού οι ιδιοκτήτες της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εξαιτίας της πανδημίας τον γύρο του κόσμου που πραγματοποιούσαν με γιοτ και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αυστραλία.

View this post on Instagram

Sailors, travelers (!) and friends in the USA – can you help me find a domestic travel buddy for Pipsqueak? As many of you know, our mini Weiner dog Pip has been a Covid refugee in North Carolina for the last 3 months, being looked after by an amazing foster-mum in Hillsborough, NC but we need to get her home to Australia! Yesterday Pip was finally granted something no human being on earth could currently acquire – an import permit to Australia! And we’ve found her a flight from LA to Melbourne, Australia, via New Zealand BUT we need to get her from the East Coast USA to the West and into LA on the 20th July (or the day before). Flying her cargo is possible but stressful, not direct and can get cancelled if it’s too hot that day! So I am looking for someone who might be flying out of North Carolina or others like Richmond, DC, Philly or Atlanta on the 20th July and would agree to take her in cabin. She is packed and just about ready to go! Having visited over 20 countries already and crossed the Atlantic with us for 24 days at sea this flight should be a piece of cake for her! Will you share this post with anyone who still flies across the USA in this crazy new world we now all live in? Thank you 🙏 #bringpiphome #covidrefugee #helppip #doxie #doxiesofinstagram #sausagedog #travellingdog #australiabound #dachshund #dachshundsofinstagram #covidtravel #headingeast #homewardbound

A post shared by No Plans Just Options (@noplans.justoptions) on

Με τα σύνορα να κλείνουν ταχύτατα, η Ζόι και ο Γκάι Έιλμπεκ και οι γιοι τους Καμ και Μαξ είχαν λιγότερες από 48 ώρες για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να δέσουν το γιοτ σε κάβο.

Η σκληρή πολιτική της Αυστραλίας για τις εισαγωγές κατοικίδιων στη χώρα δεν τους επέτρεπε να πάρουν μαζί τους και το πιστό τους «λουκάνικο».

Χωρίς να ξέρουν τι θα επιφύλασσε το μέλλον, πίστευαν ότι το διάστημα που θα περνούσαν μέχρι να επανενωθούν με τη μικροσκοπική Πιπ θα ήταν ελάχιστο και φρόντισαν για τη φιλοξενία της από μια οικογενειακή τους φίλη για έξι εβδομάδες.

Με την κατάσταση να μην βελτιώνεται και τη φίλη τους, που ζει σε φάρμα με… βίσονες, να μην μπορεί να την φιλοξενήσει περισσότερο, η Πιπ κατέληξε σε ανάδοχη οικογένεια.

Σύντομα έγινε σαφές ότι οι Έιλμπεκ δεν θα κατάφερναν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και η Πιπ θα έπρεπε να ταξιδέψει… ολομόναχη.

Η γραφειοκρατία ήταν ακόμη πιο δύσκολα προσπελάσιμη από ό,τι συνήθως εξαιτίας της πανδημίας.

Απαιτούνταν γνωμοδότηση από την πλευρά των ΗΠΑ ότι ο σκύλος είναι υγιής και εξετάσεις αίματος που πραγματοποιούνται κανονικά στη Νέα Υόρκη – η οποία, όμως, βρισκόταν σε lockdown.

Όταν τελικά συγκέντρωσε τα απαραίτητα έγγραφα, η αεροπορική εταιρεία που επρόκειτο να τη μεταφέρει, τους ανακοίνωσε ότι έχει διακόψει τις μεταφορές σκύλων στη χώρα.

Εντέλει, η Ζόι πληροφορήθηκε ότι μπορούσε να εισάγει την Πιπ στη χώρα μέσω… Νέας Ζηλανδίας.

Ως τότε, η Πιπ είχε μεταφερθεί σε τρίτους ανάδοχους.

Αν και υπήρχαν πτήσεις προς τους προορισμούς που απαιτούνταν, ακυρώνονταν διαρκώς.

Επιπλέον, πολλές αεροπορικές εταιρείες διακόπτουν τη μεταφορά κατοικίδιων στις αποσκευές από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτούς τους μήνες στο βόρειο ημισφαίριο.

Τότε η Ζόι απηύθυνε έκκληση στα κοινωνικά δίκτυα, αναζητώντας κάποιον που θα έκανε το ταξίδι μαζί με την Πιπ.

Η Μελίσα Γιανγκ, που εργάζεται σε καταφύγιο σκύλων, δέχτηκε να τη μεταφέρει. Πέταξαν μαζί από το Γκρίνσμπορο στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα και από εκεί στο Λος Άντζελες.

Εκεί, η Πιπ παραδόθηκε σε εταιρεία αεροπορικής μεταφοράς κατοικίδιων που την έβαλε σε πτήση από το Λος Άντζελες προς το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Η Πιπ έφτασε στο Όκλαντ στις 23 Ιουλίου και μπήκε σε καραντίνα για ένα βράδυ, πριν πετάξει προς τη Μελβούρνη. Εκεί πέρασε σε καραντίνα άλλες δέκα ημέρες, πράγμα υποχρεωτικό για κάθε ζώο που φτάνει στην Αυστραλία από το εξωτερικό.

Ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για το Σίδνεϊ στις 3 Αυγούστου. Όμως τότε η πολιτεία της Βικτόρια επέβαλε lockdown και τα σύνορα των πολιτειών έκλεισαν.

Ο αδερφός της Ζόι, ο Ρομπ, που ζει στη Μελβούρνη, δέχτηκε να φιλοξενήσει την Πιπ για μερικές μέρες, και ο σκύλος έκλεισε θέση σε τέσσερις πτήσεις για το Σίδνεϊ. Και οι τέσσερις ακυρώθηκαν.

Πλέον η ιστορία της είχε γίνει γνωστή στην Αυστραλία, και μία αεροπορική δέχτηκε να τη μεταφέρει πίσω στην οικογένειά της.

Τελικά, η Πιπ έφτασε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ στις 11 Αυγούστου, πέντε μήνες μετά την τελευταία φορά που είχε δει τους ιδιοκτήτες της. Το γεγονός καλύφθηκε από κάμερες και τοπικούς δημοσιογράφους.

Η οικογένεια επανενώθηκε με την μικρή Πιπ με τεράστια συγκίνηση.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024