Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Εξετάζει την απαγόρευση μετάδοσης τοπικών και διεθνών ειδήσεων μέσω του Facebook

Αυστραλία : Εξετάζει την απαγόρευση μετάδοσης τοπικών και διεθνών ειδήσεων μέσω του Facebook

Η απαγόρευση αυτή θα είναι το τελευταίο βήμα, αφού προηγουμένως θα έχουν εφαρμοστεί άλλες νέες ρυθμίσεις

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να εμποδίσει τους εκδότες και όσους το χρησιμοποιούν, να μοιράζονται τοπικές και διεθνείς ειδήσεις στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το deadline.com, σε μια ανάρτηση ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Australia & New Zealand Will Easton έγραψε ότι το νέο σχέδιο έρχεται αφού η χώρα απαιτούσε από την πλατφόρμα να πληρώσει τοπικές εταιρείες ψηφιακών μέσων για το περιεχόμενό τους.

Ανακοινώσεις και νέες ρυθμίσεις

«Εάν υποθέσουμε ότι αυτός ο προσχέδιος κώδικας γίνει νόμος, θα σταματήσουμε απρόθυμα να επιτρέπουμε στους εκδότες και τους ανθρώπους στην Αυστραλία να μοιράζονται τοπικές και διεθνείς ειδήσεις στο Facebook και το Instagram», έγραψε ο Easton.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη μας επιλογή – είναι η τελευταία μας. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος προστασίας από μια κατάσταση που θα βλάψει, σίγουρα δε θα βοηθήσει, τη μακροπρόθεσμη ζωντάνια του τομέα των ειδήσεων και των μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας».

Ο Easton ανέφερε επίσης, ότι το Facebook έχει συνεργαστεί «εκτενώς» με την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών.

Προσέθεσε ότι ο αυστραλιανός νόμος θα «ρυθμίζει κάθε πτυχή» της σχέσης τεχνολογίας εταιρειών-εκδοτών και ότι το να επιτρέπεται στους τοπικούς εκδότες να δημοσιεύουν περιεχόμενο θα έχει ένα τίμημα.

Η δήλωση αναφέρει ότι το Facebook συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε επιχειρήσεις ειδήσεων της Αυστραλίας και μάλιστα προτείνει συγκεκριμένα πλαίσια που θα αναδεικνύουν το περιεχόμενο των ειδήσεων από τοπικούς εκδότες.

Ο Easton γράφει ότι τέτοιες προτάσεις, όταν προτάθηκαν, παραβλέφθηκαν. «Αντ ‘αυτού, έχουμε την επιλογή είτε να αφαιρέσουμε τις ειδήσεις είτε να αποδεχτούμε ένα σύστημα που επιτρέπει στους εκδότες να μας χρεώνουν για όσο το δυνατόν περισσότερο περιεχόμενο σε τιμή χωρίς σαφή όρια», γράφει.

«Δυστυχώς, καμία επιχείρηση δε μπορεί να λειτουργήσει έτσι». Ενώ οι Αυστραλοί χρήστες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για να διατηρήσουν τη σύνδεση με τους φίλους και την οικογένειά τους, ο Easton είπε ότι ο ιστότοπος δεν μπορεί να συνεχίσει να διατηρεί τη λειτουργία ειδήσεων χωρίς την κατάλληλη ρύθμιση.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024