Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Akon City: Η πόλη του «Black Panther» στην πραγματική ζωή

Akon City: Η πόλη του «Black Panther» στην πραγματική ζωή

Ο Akon προχωρά με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας φουτουριστικής παναφρικανικής πόλης ενώ η Akon City προβλέπεται να έχει το δικό της νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα και ακόμη και το δικό της κρυπτονόμισμα που ονομάζεται ήδη AKoin.

Ο διάσημος αμερικανός τραγουδιστής της R&B Akon προχωρά με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας φουτουριστικής παναφρικανικής πόλης, ανακοινώνοντας ότι η οικοδόμηση θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, στο πλαίσιο του πρότζεκτ των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρά το αβέβαιο μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού.

Ο Akon, ο οποίος ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ιδέα του για την ουτοπική πόλη το 2018, την περιέγραψε ως «πραγματική Wakanda», συγκρίνοντάς την με τον τεχνολογικά προηγμένο φανταστικό αφρικανικό τόπο που απεικονίζεται στην ταινία «Black Panther».

Ο Akon είπε ότι ελπίζει ότι με το πρότζεκτ του θα παράσχει απολύτως απαραίτητες θέσεις εργασίας στη Σενεγάλη και ότι πόλη του θα αποτελέσει πατρίδα για τους Μαύρους Αμερικανούς και άλλους που αντιμετωπίζουν φυλετικές αδικίες.

«Το σύστημα τούς αντιμετωπίζει άδικα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε. Και το υφίστανται, μόνον επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Επομένως, αν είστε από την Αμερική ή την Ευρώπη ή αλλού στη διασπορά και αισθάνεστε ότι θέλετε να επισκεφθείτε την Αφρική, θέλουμε η Σενεγάλη να είναι ο πρώτος σταθμός» τόνισε ο τραγουδιστής και επιχειρηματίας.

Ο Akon, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ από γονείς από τη Σενεγάλη, πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου μόνο το 44% των αγροτικών νοικοκυριών είχε ηλεκτρικό ρεύμα ακόμη και το 2018.

Οι αρχές της Σενεγάλης τον αγκάλιασαν ως γεννημένο στη χώρα, τον σύστησαν με το βαφτιστικό όνομα του Aliuane Thiam και τον επαίνεσαν για τις επενδύσεις του στην Αφρική σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας.

Τη Δευτέρα, ο τραγουδιστής ταξίδεψε με κυβερνητικούς αξιωματούχους στα λιβάδια στο Mbodienne περίπου 100 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα όπου δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τα κατασκευαστικά έργα.

Ο υπουργός Τουρισμού Αλιούνε Σαρ δήλωσε ότι η οικοδόμηση της Akon City έρχεται σε μια στιγμή που οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι λιγοστές και υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Οι διεθνείς πτήσεις έχουν ξαναρχίσει για Σενεγάλη, αλλά προς το παρόν ισχύουν μόνο για υπηκόους και κατοίκους με μερικές εξαιρέσεις.

«Η COVID-19 έχει σπείρει αμφιβολίες παντού. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν αμφιβολίες για την ελκυστικότητα της Σενεγάλης και της Αφρικής γενικότερα πρέπει να πείσουν τον εαυτό τους ότι υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που πιστεύουν στην Αφρική» είπε.

Ο Akon διευκρίνισε ότι για το έργο έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου το 1/3 των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει δημοσίως τους επενδυτές του, επικαλούμενος συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Αφού ξεκινήσει η κατασκευή στις αρχές του 2021, η πρώτη φάση του έργου και μόνο μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από τρία χρόνια, ανέφερε.

Τα σχεδόν σουρεαλιστικά σχέδια που μοιάζουν με νερό της Akon City είναι εμπνευσμένα από τις μορφές παραδοσιακών γλυπτών που κατασκευάστηκαν εδώ και καιρό στα χωριά της Αφρικής, εξήγησε. Ωστόσο, τα αστραφτερά κτίρια της πόλης θα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και γυαλί και όχι από ξύλο.

Το έργο σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονα με έδρα το Ντουμπάι, επειδή ο Akon είπε ότι δεν μπορούσε να βρει τον κατάλληλο στην Αφρική αρκετά γρήγορα. Δεν είναι επίσης σαφές σε τι ποσοστό τα οικοδομικά υλικά και οι ομάδες εργαζομένων θα προέρχονται από τη χώρα.

Τα σχέδια προβλέπουν να έχει η Akon City το δικό της νοσοκομείο, αστυνομικό τμήμα και ακόμη και το δικό της κρυπτονόμισμα που ονομάζεται ήδη AKoin.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024