Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Walk Like An Egyptian : Η ιστορία ενός τραγουδιού που σάρωσε τα charts

Walk Like An Egyptian : Η ιστορία ενός τραγουδιού που σάρωσε τα charts

Μεγάλη επιτυχία του 1986 από το συγκρότημα των Bangles, ενός γυναικείου τρίο της ποπ και ροκ μουσικής, που διακρίθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ‘80.

Μεγάλη επιτυχία του 1986 από το συγκρότημα των Bangles, ενός γυναικείου τρίο της ποπ και ροκ μουσικής, που διακρίθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80. Περιέχεται στο άλμπουμ των Bangles Different Lights, που κυκλοφόρησε στις αρχές της ίδιας χρονιάς.

Ο συνθέτης Λίαμ Στέρνμπεργκ εμπνεύσθηκε το «Walk Like An Egyptian» («Περπατώντας σαν Αιγύπτιος») το 1984, όταν είδε κάποιους ανθρώπους να περπατούν αδέξια σε ένα φέριμποτ, προσπαθώντας να κρατήσουν την ισορροπία τους, γεγονός που του έφερε στη μνήμη φιγούρες από αρχαίες αιγυπτιακές τοιχογραφίες.

Αρχικά το προόριζε για την τραγουδίστρια Τόνι Μπέιζιλ, γνωστή από την επιτυχία της Mickey του 1981. Όταν αυτή αρνήθηκε, άρπαξε την ευκαιρία ο παραγωγός Ντέιβιντ Κον. Αγόρασε τα δικαιώματα του τραγουδιού και το προσέφερε στις Bangles, που έψαχναν εναγωνίως ένα κομμάτι για να συμπληρώσουν το άλμπουμ τους.

Το Walk Like An Egyptian κυκλοφόρησε σε σινγκλ την 1η Σεπτεμβρίου 1986 και γρήγορα σάρωσε τους πίνακες επιτυχιών σε όλο τον κόσμο. Στις 20 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς ανέβηκε στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών και παρέμεινε στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες.

Πηγή : Σαν Σήμερα

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024