Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδήλωτα τετραγωνικά : Νέα ευκαιρία 30 ημερών για αποφυγή προστίμων

Αδήλωτα τετραγωνικά : Νέα ευκαιρία 30 ημερών για αποφυγή προστίμων

Η νέα καταληκτική ημερομηνία στις 30 Σεπτεμβρίου συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών

Αλλες 30 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους γλιτώνοντας από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών και πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας.

Η νέα προθεσμία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών με την υπαγωγή τους στον νόμο 4495/2017, ενώ εξυπηρετεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφθούν τον δήμο τους στην περίπτωση που θα πρέπει να δηλώσουν αλλαγή χρήσης του ακινήτου ή αλλαγές δικαιώματος επί του ακινήτου.

«Δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας χθες στον Σκάι, για να αποκαλύψει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις-δηλώσεις για πάνω από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα με τους δήμους και το κράτος να κερδίζουν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024