Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα δεδομένα φέρνει ελληνική μελέτη: Τρία καταστρώματα πάνω εκτοξεύτηκε ο κοροναϊός σε πλοιό

Νέα δεδομένα φέρνει ελληνική μελέτη: Τρία καταστρώματα πάνω εκτοξεύτηκε ο κοροναϊός σε πλοιό

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε μελέτη για τις επιφάνειες και τα σημεία στα οποία μπορεί να ανιχνευτεί ο κοροναϊός

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκάλυψε μελέτη για τις επιφάνειες και τα σημεία στα οποία μπορεί να ανιχνευτεί ο κοροναϊός.

Έρευνα που δημοσίευσε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, στην οποία συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας φέρνει νέα δεδομένα για την πορεία του ιού.

Oπως μεταδίδει το iatronet.gr, οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα από ένα φεριμπότ, ένα γηροκομείο, τρεις κλινικές CoViD-19 σε νοσοκομεία και μία μονάδα χρόνιας νοσηλείας, όπου είχαν εντοπιστεί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

Τα δείγματα αναλύθηκαν με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης και εντοπίστηκε νέος κοροναϊός: σε επιφάνειες χώρων προετοιμασίας, σε θαλάμους απομόνωσης νοσοκομείων, σε αγωγούς αέρα, σε φίλτρα κλιματισμού, σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και σε δείγματα αέρα.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, οι χώροι προετοιμασίας τροφίμων και τα σκεύη μπορούν να μολυνθούν. Τα σταγονίδια από φορείς του ιού μπορούν να εκτοξευτούν και να μείνουν στις επιφάνειες.

Οι επιστήμονες αφήνουν ανοικτό και το ενδεχόμενο να μεταφέρονται – με τον ίδιο τρόπο – σταγονίδια από μολυσμένα άτομα και να εναποτίθενται στις βλεννογόνους ατόμων που βρίσκονται στην κύμα αέρα που εκτοξεύεται.

Σταγονίδια με τον ιό φέρονται να μεταφέρθηκαν από τον εξαερισμό έως και τρία καταστρώματα πάνω από το σημείο του πλοίου όπου εξετάζονταν φορείς!

Την ίδια πορεία ακολούθηκε ο αέρας και από καμπίνες στις οποίες διέμεναν συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί ασθενείς με CoViD-19.

Κοροναϊός ανιχνεύτηκε, επίσης, στο φίλτρο κλιματιστικού σε δωμάτιο ασθενούς σε γηροκομείο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024