Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιορκίνης: «Μετά τις διακοπές να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς»

Μαγιορκίνης: «Μετά τις διακοπές να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς»

«Μετά τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας σιωπηλό φορέα» είπε -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης

«Μετά τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τον εαυτό μας σιωπηλό φορέα» είπε -μεταξύ άλλων- κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, ζήτησε από όσους επιστρέφουν από τις διακοπές να περιορίσουν τις επαφές τους για δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για ήπιες αυξητικές τάσεις στην καμπύλη και είπε ότι αυτά τα στοιχεία αφορούν την περίοδο μετά τον 15αύγουστο. Τόνισε, δε, πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν νέες ηλικίες και προέρχονται από τις διακοπές του καλοκαιριού. Είπε ακόμα ότι επιστρέφοντας από τις διακοπές πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας σιωπηλούς φορείς.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ακόμα έκκληση στους γονείς και στους νέους να έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους σχετικά νωρίς πριν αρχίσει η σχολική χρονιά. Ζήτησε ακόμα από τους νέους να περνούν τον χρόνο τους με λίγους φίλους. Να δημιουργήσουν όπως λέμε μια «κοινωνική φουσκάλα» για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους, είπε.

Για τα εμβόλια είπε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει δοκιμαστεί ήδη σε 2.500 άτομα και έχει ελάχιστες παρενέργειες όπως όλα τα εμβόλια. Για τα εμβόλια εκπτώσεις δεν γίνονται, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν θα είναι πλήρως ελεγμένα.

Σημειώνεται ότι στην σημερινή ενημέρωση μαζί με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, θα βρεθεί και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Δείτε την ενημέρωση:

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024