Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μήπως ο σύντροφός σου σε εκμεταλλεύεται συναισθηματικά;

Μήπως ο σύντροφός σου σε εκμεταλλεύεται συναισθηματικά;

Είναι ορισμένα θέματα που πρέπει να τα κατανοείς αρκετά πιο πριν για να τα ξεπεράσεις γρήγορα

Το ότι είσαι παντρεμένη, δε σημαίνει ότι όλα θα είναι γεμάτα ροδοπέταλα. Ωστόσο αυτό δε συνεπάγεται ότι θα έπρεπε να μένεις δίπλα σε έναν άντρα που θα σε χρησιμοποιεί συναισθηματικά.

Περιαυτολογεί

Σπάνια θα τον ακούς να ρωτάει για εσένα από ενδιαφέρον. Κυρίως μιλάει για τον εαυτό του. Πώς πήγε η δουλειά, πώς πήγε η μέρα του κλπ. Δεν είναι ότι απλά σου λέει τα νέα του, πράγμα υγιές!

Έχει την τάση να μη ρωτάει εσένα τα ίδια πράγματα για τα οποία μιλάει ο ίδιος για τον εαυτό του μονίμως.

Ψυχολόγος;

Όταν είσαι με τον σύντροφό σου, όπως είναι λογικό και εσύ και αυτός, θα μιλήσετε ο ένας για τον άλλον ή ο ένας με τον άλλον. Συντροφικότητα και αλληλεγγύη άλλωστε πάνε μαζί.

Αν όμως βλέπεις να κάνει τα ίδια, στο ίδιο μοτίβο που περιγράψαμε πιο πάνω, να σε ρωτάει τη γνώμη σου για τον ίδιο, να θέλει όταν δε νιώθει καλά ξανά και ξανά τη δική σου βοήθεια, τότε κάτι πάει τελείως λάθος!

Σε τελική ανάλυση, ας πάει σε έναν ψυχολόγο να βοηθηθεί επαγγελματικά από κάποιον. Το ότι ωστόσο, δε σκέφτεται ότι και εσύ έχεις ενδεχομένως τα δικά σου θέματα να σε απασχολούν, είναι κάτι που δείχνει ότι δεν τον νοιάζει(ς).

Χειριστικότητα

Ένας άντρας που σε απομακρύνει από τις παρέες σου. Προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι ο μόνος που σε έχει αγαπήσει τόσο δυνατά και ότι δε θα υπάρξει κανένας άλλος να το κάνει αυτό.

Ένας άντρας που χειρίζεται συναισθηματικά μια γυναίκα, έχει την τάση επίσης να θέλει να την πολιορκήσει και να μην της επιτρέψει να δεχθεί αγάπη και συντροφιά από κανέναν άλλον άνθρωπο, ούτε καν από τους οικείους της.

Μπορεί μέσα από τον συναισθηματικό χειρισμό, κάποιος να επεκταθεί και στην οικονομική εκμετάλλευση, χρησιμοποιώντας το γεγονός ότι βρίσκει συναισθηματική ανταπόκριση από το άτομο με το οποίο βρίσκεται σε σχέση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024