Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πάνω από 360.000 έλεγχοι στα σύνορα - Πώς βοήθησε ο αλγόριθμος EVA

Κοροναϊός: Πάνω από 360.000 έλεγχοι στα σύνορα – Πώς βοήθησε ο αλγόριθμος EVA

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι στα σύνορα δεν είναι τυχαίοι, αλλά έγιναν με βάση τον αλγόριθμο EVA, o οποίος προβλέπει ανάμεσα στους επισκέπτες της χώρας ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν κοροναϊό - ακόμα και αν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν.

Στους δειγματοληπτικούς έλεγχους που έγιναν σε τουρίστες στα σύνορα και στα αεροδρόμια της χώρας αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα, έως τις 23 Αυγούστου, έγιναν πάνω από 360.000 έλεγχοι και βρέθηκαν 723 κρούσματα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν είναι τυχαίοι, αλλά έγιναν με βάση τον αλγόριθμο EVA, o οποίος προβλέπει ανάμεσα στους επισκέπτες της χώρας ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν κοροναϊό – ακόμα και αν οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν.

Τι είναι ο αλγόριθμος ΕVA και πώς λειτουργεί

Πρόκειται για έναν σύνθετο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από δυο Έλληνες και δυο ξένους επιστήμονες. Πρόκειται για τους κυρίους Κίμων Δρακόπουλο, Γιάννη Βλαχογιάννη, Vishal Gupta και Hamsa Bastani.

Ο αλγόριθμος EVA ο οποίος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, συνδυάζει τα δεδομένα από τα τεστ που γίνονται στις πύλες εισόδου αλλά και τα δεδομένα από την φόρμα που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες 24 ώρες πριν από την άφιξή τους στη χώρα μας. Έτσι δημιουργείται ένα προφίλ για κάθε επισκέπτη.

Με χιλιάδες επισκέπτες να φθάνουν στα σημεία εισόδου της χώρας, η Ελλάδα δεν μπορεί να δοκιμάσει όλους όσους εισέρχονται και ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Με τον αλγόριθμο EVA οι υγειονομικές αρχές εστιάζουν σε ποιους θα γίνουν τα τεστ, ενισχύοντας την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς αυτή τη στιγμή υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα όσον αφορά την Ισπανία, λόγω αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων εκεί και για το λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα τεστ από επισκέπτες που προέρχονται από τη συγκεκριμένη χώρα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024