Ο Μιχάλης Ρακιντζής μίλησε για την πανδημία και την ανάγκη που υπάρχει για έλεγχο.

«Τον τρόπο που ζω τα τελευταία χρόνια μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και καραντίνα»

«Τον τρόπο που ζω τα τελευταία χρόνια μπορείς να τον χαρακτηρίσεις και καραντίνα. Δεν βγαίνω έξω και τον περισσότερο χρόνο είμαι στο στούντιο, με ελάχιστες κοινωνικές επαφές. Οπότε δεν είδα και μεγάλη διαφορά. Δεν μου έλειψε ούτε το έξω ούτε το τζόγκινγκ ούτε η βόλτα με τον σκύλο ούτε τίποτα. Σκύλο φυσικά δεν έχω, αλλά έχω γάτες. Έτσι, πέρασα αυτή τη δύσκολη περίοδο ήσυχα, χωρίς να καταλάβω και πολλά».

Πώς επηρεάζουν τον κλάδο του τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID-19;

«Αυτά για μένα είναι δευτερεύοντα. Σημασία έχει να τηρούμε τις οδηγίες, να μην αφήνoυμε αυτό το πράγμα να μεταδίδεται, ·να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εντάξει… Τώρα, αν η δουλειά δεν είναι στα ίδια φόρτε που ήταν πριν από τον κορωνοϊό, δεν πειράζει. Κάνουμε ένα διάλειμμα, αρκεί να επανέλθουμε υγιείς και να μην εκεί συμβεί τίποτα το κακό. Βλέπω ότι ο μισός κόσμος φοβάται και ο άλλος μισός δεν δίνει καμία σημασία. Δεν τάσσομαι ούτε με τη μία ούτε με την άλλη πλευρά. Είμαι από αυτούς που απλώς ακούνε τις οδηγίες και προσέχουν όσο γίνεται περισσότερο, όχι από φόβο, αλλά από υπευθυνότητα».

«Ηδη δεν θα μπορούσε να υπάρξει κανένας έλεγχος, αφού όλοι είδαμε από τις τηλεοράσεις τι συμβαίνει: ο ένας επάνω στον άλλον κυριολεκτικά… Ή μπορεί να μην είναι μόνο πανηγύρι, αφού βλέπουμε και άλλες εκδηλώσεις όπου ο κόσμος δεν δίνει καμία σημασία. Νομίζω ότι πρέπει να δείξουμε κάποια υπευθυνότητα, γιατί ο ιός είναι ανάμεσα μας. Δεν μπορώ να σου πω αν κάνανε καλά ή άσχημα που τα σταματήσανε, αλλά, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πειθαρχήσουμε, νομίζω ότι το τελευταίο μέτρο είναι αυτό».

«Διακοπές δεν θα πάω, θα αποφύγω τις μετακινήσεις»

«Διακοπές δεν θα πάω, θα αποφύγω τις μετακινήσεις με πλοία και αεροπλάνα, γιατί έχω και τη μητέρα μου και δεν θέλω να την εκθέσω σε κίνδυνο. Θα περάσουμε ωραία εδώ, στην Αθήνα, με ό,τι ωραίο αρέσει στον καθένα να ασχολείται. Αυτό είναι, δεν χάλασε ο κόσμος αν δεν πάω και μια χρονιά κάπου». Και το ελικόπτερο; Πρόκειται για άριστο χειριστή ελικοπτέρου, που όποτε θέλει το σηκώνει και φεύγει από την Αθήνα. «Εντάξει, είναι μια πραγματικότητα, μόνο που δεν είμαστε βόλτες συνέχεια. Αυτό συμβαίνει κατά καιρούς και όποτε υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος και η διάθεση», απάντησε. «Δεν είναι τόσο ονειρικά τα πράγματα, είναι πιο απλά, πιο καθημερινά» δήλωσε ο Μιχάλης Ρακιντζής στο Secret.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο