Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O 11χρονος «Μπίλι Έλιοτ» από τη Νιγηρία κέρδισε υποτροφία για το American Ballet Theatre

O 11χρονος «Μπίλι Έλιοτ» από τη Νιγηρία κέρδισε υποτροφία για το American Ballet Theatre

Ο 11χρονος Νιγηριανός που έγινε viral χορεύοντας στην βροχή κέρδισε υποτροφία για το American Ballet Theatre

Μια υποτροφία για το American Ballet Theatre έλαβε ο 11χρονος χορευτής Μαντού Μεζόμα Αντονι από τη Νιγηρία, μετά από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος στη βροχή.

Το βίντεο, που έγινε αμέσως viral και κάνει το γύρο του Διαδικτύου, το είδαν ιθύνοντες του American Ballet Theatre και του προσέφεραν μία θέση σε μία από τις κορυφαίες σχολές χορού στον κόσμο.

Η σχολή ιδρύθηκε το 2017 από τον Ντανιέλ Ατζάλα Οβοσένι, ο οποίος παραδίδει δωρεάν μαθήματα χορού σε ταλαντούχα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο μικρός Αντονι. Κι όταν η σχολή ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ο Αντονι κάνει πιρουέτες ξυπόλητος στη βροχή, ο μικρός Νιγηριανός κέρδισε υποτροφία για μία από τις καλύτερες σχολές χορού της Ν. Υόρκης.

Το βίντεο του 11χρονου να χορεύει μπαλέτο ξυπόλητος στη βροχή έχει γίνει viral, συγκινώντας μέχρι και διάσημους σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Βαϊόλα Ντέιβις και η Σίνθια Χάρβεϊ, καλλιτεχνική διευθύντρια του American Ballet Theatre της Σχολής Χορού Ζακλίν Κέννετι Ωνάση στη Ν. Υόρκη.

«Μου έστειλε το βίντεο ένας φίλος από τη Βρετανία κι αμέσως άρχισα να ψάχνω το παιδί» δήλωσε στο Cincinnati Enquirer η Χάρβεϊ, η οποία ήρθε τελικά σε επαφή με τον δάσκαλο του Άντονι και προσέφερε μία πλήρη υποτροφία για το Καλοκαιρινό Εργαστήριο του American Ballet Theatre.

Εκτός από τον μικρό χορευτή, η σχολή της Ν. Υόρκης προσέφερε και στον Οβοσένι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων.

Δεδομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω πανδημίας, τα φετινά μαθήματα γίνονται μέσω Διαδικτύου – και η σχολή φρόντισε για την δωρεάν σύνδεση του Άντονι και του δασκάλου του.

Το 2021, αν όλα πάνε καλά, ο μικρός Νιγηριανός θα μπορέσει να ταξιδεύσει στις ΗΠΑ, με μία πλήρη υποτροφία από την οργάνωση Ballet Beyond Borders.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024