Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλλη Λαμπέτη : Σπάνιο «κλικ» σε μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας της

Έλλη Λαμπέτη : Σπάνιο «κλικ» σε μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας της

Η Έλλη Λαμπέτη σε μια από τις πιο ξεχωριστές και συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας της στην τελευταία παράσταση του έργου «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Η Έλλη Λαμπέτη είναι μια από τις σπουδαιότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού κινηματογράφο και του θεάτρου, η οποία χάραξε τη δική της επιτυχημένη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το όνομά της έχει τη δική του θέση στο πάνθεον των ελλήνων ηθοποιών της χώρας, ενώ παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κινηματογραφικές ταινίες που έχουν μεγαλώσει γενιές ελλήνων θεατών και αξέχαστες θεατρικές παραστάσεις.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ.

Σε μία από τις αναρτήσεις του, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μία ακόμα σπάνια vintage φωτογραφία, αυτή τη φορά με την Έλλη Λαμπέτη.

Γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του για τη φωτογραφία:

«Η Έλλη Λαμπέτη σε μια από τις πιο ξεχωριστές και συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας της στην τελευταία παράσταση του έργου «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Διονύσια» (σημερινό «Δημήτρης Χορν») την περίοδο 1975-76.

Μετά το συνταρακτικό φινάλε του έργου, βγάζει την περούκα του ρόλου και καθισμένη στην σκηνή κρατώντας τα άνθη (φωτο) από λουλούδια των θαυμαστών της, συνομιλεί με λόγια ψυχής με το «μαγεμένο» και με δέος από την παρουσία της κοινό που παραμένει στην αίθουσα.

Το 1975 μετά από πέντε χρόνια μεγάλης ψυχικής ταλαιπωρίας από την προσπάθεια υιοθεσίας ενός μικρού κοριτσιού που λάτρεψε και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, είναι έτοιμη για νέους μεγάλους θεατρικούς ρόλους.

Ο φίλος και επί χρόνια συνεργάτης της σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης αγοράζει τα δικαιώματα του συγκεκριμένου έργου το οποίο την ενθουσιάζει απίστευτα και για δύο μήνες το καλοκαίρι απομονώνεται στο αγαπημένο της εξοχικό στον Άη Γιάννη Πηλίου για να μελετήσει τα δύσκολα «μονοπάτια» του ρόλου όπως εκείνη μοναδικά και δεξιοτεχνικά γνωρίζει.

Η ηρωίδα του έργου είναι μια νευρασθενική δασκάλα στην πρώτη μέρα των μαθημάτων και το κοινό οι μαθητές της τάξης. Ένας πολιτικός μονόλογος για την δύναμη της εξουσίας στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Στην πρόβα τζενεράλε όλοι οι συν/στές και συνάδελφοί της ανάμεσα στους οποίους η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά καθώς και ο Βραζιλιάνος συγγραφέας του έργου Ρομπέρτο Ατάϊντε θα μείνουν άφωνοι από την ερμηνεία της, το ίδιο και το κοινό της πρεμιέρας καθώς και το κοινό σε όλη την διάρκεια των παραστάσεων.

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός δίνει στο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» μία από τις σπουδαιότερες θεατρικές της ερμηνείες, σαρώνει κυριολεκτικά την σκηνή σε ένα σπαρακτικό μονόλογο αλλάζοντας συνεχώς μπλούζες λουσμένες από τον ιδρώτα και με το σώμα και το κεφάλι της έτοιμο να εκραγεί κάθε φορά από την ένταση που απαιτεί ο ρόλος.

Ένα πλάσμα που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θεατρικός συνεργάτης της «θα μπορούσε να το ερωτευθούν ακόμη και οι πέτρες από την αγαπημένη της παραλία στο Πήλιο».

Δείτε παρακάτω το σπάνιο φωτογραφικό στιγμιότυπο με την Έλλη Λαμπέτη:

View this post on Instagram

Η Έλλη Λαμπέτη σε μια από τις πιο ξεχωριστές και συγκλονιστικές στιγμές της καριέρας της στην τελευταία παράσταση του έργου "Δεσποινίς Μαργαρίτα" που ανεβάζει με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο "Διονύσια" (σημερινό "Δημήτρης Χορν") την περίοδο 1975-76. Μετά το συνταρακτικό φινάλε του έργου, βγάζει την περούκα του ρόλου και καθισμένη στην σκηνή κρατώντας τα άνθη (φωτο) από λουλούδια των θαυμαστών της, συνομιλεί με λόγια ψυχής με το "μαγεμένο" και με δέος από την παρουσία της κοινό που παραμένει στην αίθουσα. Το 1975 μετά από πέντε χρόνια μεγάλης ψυχικής ταλαιπωρίας από την προσπάθεια υιοθεσίας ενός μικρού κοριτσιού που λάτρεψε και δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, είναι έτοιμη για νέους μεγάλους θεατρικούς ρόλους. Ο φίλος και επί χρόνια συνεργάτης της σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης αγοράζει τα δικαιώματα του συγκεκριμένου έργου το οποίο την ενθουσιάζει απίστευτα και για δύο μήνες το καλοκαίρι απομονώνεται στο αγαπημένο της εξοχικό στον Άη Γιάννη Πηλίου για να μελετήσει τα δύσκολα "μονοπάτια" του ρόλου όπως εκείνη μοναδικά και δεξιοτεχνικά γνωρίζει. Η ηρωίδα του έργου είναι μια νευρασθενική δασκάλα στην πρώτη μέρα των μαθημάτων και το κοινό οι μαθητές της τάξης. Ένας πολιτικός μονόλογος για την δύναμη της εξουσίας στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία. Στην πρόβα τζενεράλε όλοι οι συν/στές και συνάδελφοί της ανάμεσα στους οποίους η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά καθώς και ο Βραζιλιάνος συγγραφέας του έργου Ρομπέρτο Ατάϊντε θα μείνουν άφωνοι από την ερμηνεία της, το ίδιο και το κοινό της πρεμιέρας καθώς και το κοινό σε όλη την διάρκεια των παραστάσεων. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός δίνει στο "Δεσποινίς Μαργαρίτα" μία από τις σπουδαιότερες θεατρικές της ερμηνείες, σαρώνει κυριολεκτικά την σκηνή σε ένα σπαρακτικό μονόλογο αλλάζοντας συνεχώς μπλούζες λουσμένες από τον ιδρώτα και με το σώμα και το κεφάλι της έτοιμο να εκραγεί κάθε φορά από την ένταση που απαιτεί ο ρόλος. Ένα πλάσμα που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θεατρικός συνεργάτης της "θα μπορούσε να το ερωτευθούν ακόμη και οι πέτρες από την αγαπημένη της παραλία στο Πήλιο".#arisloupasis#ellielambeti#greekactors#greekactress#greekcinema#greektheater#vintagegreece#vintagemovies#greeklegends#oldactors

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024