Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τον ιδανικό σύντροφο

Τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τον ιδανικό σύντροφο

Μια επιστημονική έρευνα ρίχνει φως στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τον εκάστοτε σύντροφο

Σχεδόν όλοι μπορεί να περιγράψουν τον ιδανικό σύντροφο, αν τους ζητηθεί. Μπορεί να είναι αστείος ή ευγενικός, σοβαρός ή και περισσότερο ελκυστικός…

Νέα επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Davis στην California αποκαλύπτει ότι οι προτιμήσεις μας αναφορικά με τα χαρακτηριστικά, που θα θέλαμε να δούμε στους συντρόφους μας, δεν αντικατοπτρίζουν μια προσωπική μας πτυχή αλλά μάλλον συνδέονται με γενικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να θεωρούνται θετικά ή επιθυμητά.

«Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνά μας μπορούσαν πολύ εύκολα να απαριθμήσουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ένας μελλοντικός τους σύντροφος» σημειώνει η Jehan Sparks, πρώην διδακτορική φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Davis και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Θέλαμε να διερευνήσουμε αν αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είχαν πράγματι σημασία για το άτομο που τα ανέφερε» σημειώνει.

Τα συμπεριφορικά πειράματα

Στην πλαίσια της έρευνα, περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες όρισαν τα τρία κορυφαία ιδανικά χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ο σύντροφός τους, χαρακτηριστικά όπως αστείος, όμορφος ή έξυπνος.

Οι συμμετέχοντες ταυτόχρονα, εμφάνισαν μια εντονότερη ρομαντική επιθυμία για τα άτομα που γνώριζαν, τα οποία όμως είχαν τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, «πράγμα που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον αρχικά» τονίζουν οι ερευνητές.

«Ακόμα και αν σας αρέσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ελκύεστε από ένα άτομο με αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η διαδικασία σταματά εκεί» επισημαίνουν.

Για να καταλήξουν στις συμπερασματικές τους παρατηρήσεις, οι ερευνητές δοκίμασαν το ίδιο πείραμα, με άτομα που είχαν μεν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά αλλά δεν ήταν γνωστά στους συμμετέχοντες.

Πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί;

«Φαίνεται πως τελικά αυτό που θέλουμε είναι συντρόφους με γενικά θετικές ιδιότητες, αλλά η αναφορά στις συγκεκριμένες ιδιότητες δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι γνωρίζουμε εξαρχής πώς θέλουμε τον σύντροφό μας.

Θέλετε κάποιες θετικά χαρακτηριστικά αλλά αυτό δεν δείχνει ότι υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι αποζητάμε από έναν σύντροφο» τονίζουν.

«Έχουμε την τάση να είμαστε ιδιαίτερα επιλεκτικοί και πολλές φορές να μην δίνουμε την δέουσα σημασία στα άτομα γύρω μας, επειδή ψάχνουμε κάποιον που θα εναρμονίζεται απόλυτα με τα δικά μας θέλω.

Η μελέτη μας προτείνει μια διαφορετική, πιο χαλαρή προσέγγιση. Μην βιαστείτε να αποκλείσετε αλλά δώστε χρόνο για να γνωρίσετε καλύτερα τα πρόσωπα που σας προσεγγίζουν» καταλήγει η Jehan Sparks.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024