Μετά από 35 χρόνια ο πρίγκιπας Κάρολος δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση του βιολογικού του αγροκτήματος στο Gloucestershire, ενώ σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, την απόφασή του αυτή την επιβεβαίωσε και η βασιλική οικογένεια.

Ο 71χρονος πρίγκιπας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού στέμματος, καλλιεργούσε για 35 χρόνια τη γη στο κτήμα που βρίσκεται κοντά στην αγροτική κατοικία του, το Highgrove House.

For decades, the Prince was mocked for advocating organic techniques. Now, he’s considered a royal pioneer

Δημοσιεύτηκε από The Telegraph στις Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

Την άνοιξη του 2021 θα έπρεπε να παρατείνει τη μίσθωση για 20 χρόνια. Ο 71χρονος πρίγκιπας και διάδοχος της βασίλισσας Ελισάβετ Β όμως τώρα δεν θα την ανανεώσει.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές της βασιλικού οίκου, η απόφαση έχει πρακτικούς λόγους. Μόλις ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς, δύσκολα θα μπορεί να φροντίσει τη βιολογική φάρμα.

The Prince of Wales has not sought a new 20-year lease, as he prepares to one day be king

Δημοσιεύτηκε από The Telegraph στις Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Με τα προϊόντα του αγροκτήματος, ο Κάρολος ίδρυσε την Duchy Originals, γνωστή τώρα ως Waitrose Duchy Organic, η οποία παράγει τα διάσημα μπισκότα βρώμης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα παραμείνει όμως πιστός στη γεωργία, ακόμη και χωρίς το αγρόκτημά του:

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα ανανεώσει τη μίσθωση για το αγρόκτημα, αλλά θα συνεχίσει την βιολογική καλλιέργεια στο Sandringham», δήλωσε εκπρόσωπός του στο BBC.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο