«Η Αμερική είναι αντιμέτωπη με την πανδημία, γι’ αυτό κι βρήκα τη λύση κατασκευάζοντας αυτό το όπλο» σχολιάζει ο μηχανικός Allan Parker, ο οποίος κουράστηκε από όλους εκείνους που αρνούνται να φορέσουν τη μάσκα τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη και κάνοντας τα λόγια του πράξεις, ο Allan κατασκεύασε έναν υδραυλικό εκτοξευτήρα μασκών που, όχι μόνο πετά, αλλά δένει τις μάσκες στα πρόσωπα των περαστικών.

«Νιώθω ότι οι άνθρωποι απλώς δεν φορούν μάσκες. Και θα έπρεπε! Οπότε τι θα κάνουμε για αυτό; Τι θα κάνω εγώ για αυτό;» αναρωτήθηκε στο κανάλι του Sufficiently Advanced και τελικά σχεδίασε μια περίπλοκη συσκευή που στοχεύει με λέιζερ στα πρόσωπα και εκτοξεύει με αρκετή ακρίβεια απλές μάσκες προστασίας. Πριν βγει στους δρόμους, την δοκίμασε πάνω σε κεφάλια πλαστικών μανεκέν και, φυσικά, στον εαυτό του.

Η μάσκα εκτοξεύεται χάρη στο πεπιεσμένο διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται σε έναν σωληνοειδή αγωγό. Η μάσκα είναι τοποθετημένη στο άκρο του σωλήνα και στα κομμένα λαστιχάκια της κρέμονται μαγνήτες που αφού περάσουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δένονται και κολλούν μεταξύ τους συγκρατώντας την μάσκα στη θέση της.

Ο μηχανικός παραδέχεται πως το «όπλο» του απέναντι στον κοροναϊό επιδέχεται μερικών βελτιώσεων αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βγει από το σπίτι του και να δοκιμάσει την εφεύρεσή του στην Huntington Beach μαζί με ντόπιους που εξασκήθηκαν στο σημάδι πάνω σε κούκλες.

View this post on Instagram

What am I making? Wrong answers only.

A post shared by Allen Pan (@sufficientlyadvanced) on

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο