Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πίνακες, η Super League και ο Κλάτενμπεργκ…

Οι πίνακες, η Super League και ο Κλάτενμπεργκ…

Η Super League 1 δεν μπορεί να στέκεται ακίνητη και να παρατηρεί όσα συμβαίνουν στο τραγικό βασίλειο της Ε.Π.Ο. με μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν τους διάφορους χαλίφηδες που ελέγχουν και διαχειρίζονται την Ομοσπονδία και τη διαιτησία

Τον αριθμό των αλλαγών στους αγώνες του νέου πρωταθλήματος συζητάει, μετά από αίτημα του κ. Κλάτενμπεργκ, η Super league 1, με τη FIFA να επιτρέπει τη συνέχιση του μέτρου των πέντε αλλαγών και στη νέα αγωνιστική περίοδο. Ορθή η εξέλιξη, ανεξαρτήτως αν προκλήθηκε από την επιμέλεια του νέου προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ο οποίος θέλει, προφανώς, να γνωρίζει τους όρους του παιχνιδιού το οποίο θα κληθεί να διευθύνει.

Με την ευκαιρία αυτή οι Π.Α.Ε. της κορυφαίας Λίγκας καλό είναι να ασχοληθούν με ένα σημαντικότερο του αριθμού των αλλαγών θέμα που αφορά στη διαιτησία ενόψει της νέας περιόδου, δηλαδή τους πίνακες διαιτησίας, τους οποίους «κληρονόμησε» η νέα ΚΕΔ από το γνωστό διαιτητικό ερείπιο που διαδέχθηκε, τον κ. Περέϊρα.

Η κατάσταση στο χώρο είναι εξαιρετικά απλή: Ο κ. Περέιρα και η παρέα του δεν νομιμοποιούνταν από καμία διάταξη, κανενός κανονισμού να συντάξουν «στην τούρλα του Σαββάτου» πίνακες διαιτητών και να δεσμεύσουν, με μια απολύτως παράνομη διαδικασία, το ελληνικό ποδόσφαιρο με επιλογές – εκτρώματα, που θα προκαλέσουν (και πάλι) περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται πως θα επιλύσουν.

Οι πίνακες που ο κ. ΠερέΙρα παρουσίασε και η γνωστή Ε.Π.Ο. των Γραμμενο-Λασκαράκηδων ενέκρινε, είναι προϊόντα προκλητικά παράνομων ενεργειών από μια ομάδα καλοπληρωμένων χρυσοκάνθαρων, η οποία έκανε μια τελευταία εξυπηρέτηση σε όσους την τάϊζαν τόσα χρόνια με παντεσπάνι. Είναι απολύτως λογικό να υποθέσει κανείς, ότι η Λίγκα δικαιούται να επιδιώξει (αν πλειοψηφικά το επιθυμεί) να καταργήσει αυτό τον εσμό που η Ε.Π.Ο. έχει νομιμοποιήσει (για πολύ γνωστούς λόγους) και να τον αντικαταστήσει με πίνακες που θα φέρουν την έγκριση του κ.Κλάτενμπεργκ, ώστε ο τελευταίος να ευθύνεται νόμιμα για τις πράξεις και τις (πιθανές) παραλείψεις των επιλογών του.

Δεν είναι δυνατόν (δεν αναφέρω ηθικό, επειδή η έννοια αγνοείται) ένα νέο πρωτάθλημα, περισσότερο δύσκολο από κάθε άλλο στις συνθήκες που θα εξελιχθεί, να το διευθύνουν στον αγωνιστικό χώρο και στο VAR άτομα ανεπαρκή, ανεκπαίδευτα, διαιτητικά αμόρφωτα, ηθικά ερευνήσιμα και με τεράστια ελλείμματα αξιοπιστίας.

Όλοι όσοι συγκροτούν τους πίνακες του Περέϊρα έχουν αξιολογηθεί και έχει καταδειχθεί κατ’ επανάληψη ότι αδυνατούν να αρθρώσουν ένα στοιχειώδη διαιτητικό λόγο, να πάρουν μια σωστή διαιτητικά απόφαση και να πείσουν ότι δεν ενεργούν με προφανή μεροληψία.

Αν, μάλιστα, ανατρέξει κανείς στις σχέσεις τους (εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων) με γνωστά παρα-ποδοσφαιρικά κυκλώματα και πρόσωπα, τότε οι αμφισβητήσεις που εγείρονται είναι απολύτως δικαιολογημένες, ίσως επιβεβλημένες.

Η Super League 1 δεν μπορεί να στέκεται ακίνητη και να παρατηρεί όσα συμβαίνουν στο τραγικό βασίλειο της Ε.Π.Ο. με μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν τους διάφορους χαλίφηδες που ελέγχουν και διαχειρίζονται την Ομοσπονδία και τη διαιτησία. Αυτό το κόλπο δεν μπορεί να συνεχιστεί και για τη νέα περίοδο, για μια ακόμη περίοδο μετά από μια τετραετία κραυγαλέων πράξεων και παραλείψεων υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

Εάν, όπως ισχυρίζεται, είναι η διοργανώτρια αρχή του ανώτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος στη χώρα χρειάζεται να ασκήσει το ρόλο της και τα δικαιώματα της και να απαιτήσει την άμεση αναδιάρθρωση των πινάκων με την ενεργή συμμετοχή του κ. Κλάτενμπεργκ στη διαμόρφωση τους. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να ξεκινήσει και να εξελιχθεί μια διοργάνωση ισότιμων ΠΑΕ σε καθεστώς διαιτητικής ισονομίας, ώστε να προκύψουν διοργανώσεις αξιόπιστες και αγώνες ακέραιοι.

Η Λίγκα έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από την Ε.Π.Ο. ή, εάν αυτή ευσχήμως αρνηθεί, από τον ίδιο τον κ. Κλάτενμπεργκ να επανεξεταστεί όλη αυτή η απίθανη ιστορία και να πάψει η επιλογή των διαιτητών να είναι προϊόν εξυπηρετήσεων και αθέμιτων παρεμβάσεων από ποδοσφαιρικές και μη συμμορίες και διάφορους στοιχηματζήδες.

Αυτοί οι πίνακες όπως διαμορφώθηκαν, ανακοινώθηκαν και «εγκρίθηκαν» δεν πρόκειται να ξεκινήσουν κανένα πρωτάθλημα ή να το τελειώσουν. Εκτός, εάν αυτός είναι ο στόχος όσων τους συνέταξαν και τους παρέδωσαν στον κ. ΠερέΙρα να τους εγκρίνει…

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024