Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και αν θες να τον κατανοήσεις περισσότερο θα πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή…

Στοιχείο: Νερό

Οι Καρκίνοι ανήκουν στα Υδάτινα ζώδια, όπως οι Σκορπιοί και οι Ιχθείς.

Ο Καρκίνος από τη μία πλευρά, έχει επιμονή και θέληση, είναι αρκετά ικανός να τα καταφέρει από μόνος του και δεν εξαρτάται από άλλους για τα υλικά αγαθά, όμως χρειάζεται τη συναισθηματική στήριξη κι ενθάρρυνση υων άλλων για να τα καταφέρει.

Χρειάζεται την προσοχή και τη στοργή από τους άλλους ανθρώπους και είναι πιο ευτυχισμένος όταν έχει μια μικρή, στενή και δεμένη ομάδα από φίλους ή συγγενείς.

Χαρακτήρας

Όταν νιώθει καλά με τις επιλογές της ζωής του, είναι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος και περιβάλλει με αγάπη την οικογένεια, διατηρώντας την αρμονία στο σπίτι του. Είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει τους άλλους και αποφεύγει τις συγκρούσεις.

Είναι πολύ δύσκολο για έναν Καρκίνο να ανοιχτεί και να αποκτήσει από την αρχή μια στενή συναισθηματική σχέση με κάποιον, γιατί είναι πολύ κλειστός ως χαρακτήρας.

Η αιτία είναι ο φόβος που τον διακατέχει στο να δείξει εμπιστοσύνη και αυτό μπορεί να του δημιουργήσει έναν εσωτερικό θυμό και αγανάκτηση.

Έχει μια αρνητική άποψη για τη ζωή και πιστεύει ότι είναι πολύ σκληρή και άδικη. Αυτό τον κάνει επιφυλακτικό απέναντι στους άλλους κι οτιδήποτε καλό συμβαίνει γύρω του το αντιλαμβάνεται μέσα από ένα πρίσμα απογοήτευσης, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες τις καλές και ευτυχισμένες εμπειρίες, που προσδίδουν αξία στη ζωή.

Ταυτόχρονα, είναι πολύ ευαίσθητος και πληγώνεται εύκολα. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που κλείνεται τόσο στον εαυτό του. Του αρέσει να ζει στο παρελθόν.

Κρατάει ζωντανά τα γεγονότα που έζησε παλιότερα και συχνά χάνεται σ’ αυτά. Θα πρέπει να μάθει να αφήνει πίσω το παρελθόν και να ζει στο παρόν, αντί να χάνει τον χρόνο του νοσταλγώντας.

Πηγή: myastro.gr

Γράψτε το σχόλιό σας