Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρένα Βλαχοπούλου : Η σπάνια φωτογραφία από τα πρώτα της βήματα

Ρένα Βλαχοπούλου : Η σπάνια φωτογραφία από τα πρώτα της βήματα

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα την δεκαετία του '40 στα χρόνια των πρώτων επιτυχιών της στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή

Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, που χάραξε τη δική της επιτυχημένη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο.

Το όνομά της έχει τη δική του θέση στο πάνθεον των ελληνών ηθοποιών της χώρας, ενώ παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κινηματογραφικές ταινίες, που έχουν μεγαλώσει γενιές ελλήνων θεατών.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ.

Σε μία από τις αναρτήσεις του, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μία ακόμα σπάνια vintage φωτογραφία από τα πρώτα βήματα της πολυτάλαντης Ρένας Βλαχοπούλου στο χώρο του θεάματος.

Όπως χαρακτηριστικά εξιστορεί στη λεζάντα της φωτογραφίας ο Άρης Λουπάσης:

«Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα την δεκαετία του ’40 στα χρόνια των πρώτων επιτυχιών της στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή.

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Νοέμβριο του ’40 θα χάσει και τους δύο γονείς της από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στην Κέρκυρα και δύο χρόνια αργότερα θα βιώσει την απώλεια ενός από τα οκτώ της αδέρφια, της αγαπημένης της Μαρίνας που θα «φύγει» ταλαιπωρημένη από τα χτυπήματα του βομβαρδισμού. Μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα,ταυτόχρονα με την καριέρα της στο τραγούδι θα αναλάβει και την προστασία των υπολοίπων αδερφών όπου όλοι μαζί θα ορκιστούν να είναι πάντα ενωμένοι και να ζουν ο ένας για τον άλλον.

Η ζωή της στην συνέχεια βγαλμένη από μυθιστόρημα, γεμάτη επιτυχίες, μεγάλους έρωτες, τρεις γάμους και μεγάλη λατρεία από το κοινό, κουβαλώντας όμως πάντα στην ψυχή της την απουσία των αγαπημένων της προσώπων.

Η ιστορία ζωής και αγάπης των γονιών της υπήρξε εξίσου μυθιστορηματική καθώς ο πατέρας της γόνος πλουσίων Κόντηδων της Κέρκυρας θα ερωτευθεί με πάθος την μητέρα της, κόρη της υπηρέτριας του αρχοντικού του.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γονιών του οι οποίοι θα τον στείλουν στο εξωτερικό προκειμένου να την ξεχάσει, εκείνος στην επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα θα την παντρευτεί χωρίς την συγκατάθεση τους.

Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αποκλήρωση του με το ζευγάρι παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχοντας αποκτήσει εννέα παιδιά να καταφέρνει να τα μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Για την μεγάλη Ελληνίδα κωμικό οι γονείς θα αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς και μέσα από την ανατροφή και την παιδεία που της έχουν προσφέρει θα πορευτεί σε μια μεγαλειώδη διαδρομή με σεμνότητα και ταπεινότητα, στοιχεία που θα την διακρίνουν έντονα σε όλη της την ζωή.

Η αγαπημένη Ρένα «έφυγε» από την ζωή σαν σήμερα πριν από δέκα έξι χρόνια συνεχίζει όμως μέσα από το έργο της να προσφέρει ατέλειωτο γέλιο και χαρά στο μεγάλο κοινό που υποκλίθηκε στο αξεπέραστο κωμικό της ταλέντο.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Άρης Λουπάσης στο Instagram:

View this post on Instagram

Η Ρένα Βλαχοπούλου σε ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά της πορτραίτα την δεκαετία του '40 στα χρόνια των πρώτων επιτυχιών της στο τραγούδι και στα χρόνια των μεγάλων δοκιμασιών στην οικογενειακή της ζωή. Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου τον Νοέμβριο του '40 θα χάσει και τους δύο γονείς της από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στην Κέρκυρα και δύο χρόνια αργότερα θα βιώσει την απώλεια ενός από τα οκτώ της αδέρφια, της αγαπημένης της Μαρίνας που θα "φύγει" ταλαιπωρημένη από τα χτυπήματα του βομβαρδισμού. Μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα,ταυτόχρονα με την καριέρα της στο τραγούδι θα αναλάβει και την προστασία των υπολοίπων αδερφών όπου όλοι μαζί θα ορκιστούν να είναι πάντα ενωμένοι και να ζουν ο ένας για τον άλλον. Η ζωή της στην συνέχεια βγαλμένη από μυθιστόρημα, γεμάτη επιτυχίες, μεγάλους έρωτες, τρεις γάμους και μεγάλη λατρεία από το κοινό, κουβαλώντας όμως πάντα στην ψυχή της την απουσία των αγαπημένων της προσώπων. Η ιστορία ζωής και αγάπης των γονιών της υπήρξε εξίσου μυθιστορηματική καθώς ο πατέρας της γόνος πλουσίων Κόντηδων της Κέρκυρας θα ερωτευθεί με πάθος την μητέρα της, κόρη της υπηρέτριας του αρχοντικού του. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των γονιών του οι οποίοι θα τον στείλουν στο εξωτερικό προκειμένου να την ξεχάσει, εκείνος στην επιστροφή του ένα χρόνο αργότερα θα την παντρευτεί χωρίς την συγκατάθεση τους. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αποκλήρωση του με το ζευγάρι παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχοντας αποκτήσει εννέα παιδιά να καταφέρνει να τα μεγαλώσει με τον καλύτερο τρόπο. Για την μεγάλη Ελληνίδα κωμικό οι γονείς θα αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς και μέσα από την ανατροφή και την παιδεία που της έχουν προσφέρει θα πορευτεί σε μια μεγαλειώδη διαδρομή με σεμνότητα και ταπεινότητα, στοιχεία που θα την διακρίνουν έντονα σε όλη της την ζωή. Η αγαπημένη Ρένα "έφυγε" από την ζωή σαν σήμερα πριν από δέκα έξι χρόνια συνεχίζει όμως μέσα από το έργο της να προσφέρει ατέλειωτο γέλιο και χαρά στο μεγάλο κοινό που υποκλίθηκε στο αξεπέραστο κωμικό της ταλέντο.#arisloupasis#greekactors#greekactress#greekcinema#greektheater#vintagegreece#vintagemovies#greeklegends#oldactors

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024