Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναδιάρθρωση με βάση το… Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο!

Αναδιάρθρωση με βάση το… Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο!

Απίθανα πράγματα ακούστηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ από τον Βασίλη Γκαγκάτση και την Ελευθερία Ρίζου, οι οποίοι κατέφυγαν σε προηγούμενες… χιλιετίες για να στηρίξουν την αύξηση των ομάδων σε 15!

Από το σόου του Βασίλη Γκαγκάτση και το απίθανο νομικό επιχείρημα της Ελευθερίας Ρίζου σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Οι δικηγόροι του Απόλλωνα και της Ξάνθης προσπάθησαν να πείσουν με ευφάνταστους ισχυρισμούς ότι η απόρριψη της αναδιάρθρωσης ήταν παράνομη και ότι το δικαιοδοτικό όργανο πρέπει να διατάξει ένα πρωτάθλημα με 15 ομάδες!

Αναμφίβολα, οι κορυφαίες στιγμές της εκδίκασης ήταν δύο! Η πρώτη όταν ο δικηγόρος της Superleague, Γιάννης Οικονομάκης, αποκάλυψε ότι στο δικόγραφο του Απόλλωνα, που το προετοίμασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, υπήρχε αναφορά στο Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο, προκειμένου να αντλήσει επιχειρήματα για τις θέσεις του! Πάλι καλά που δεν επικαλέστηκε νόμους του Μεσαίωνα, γιατί τότε θα υπήρχαν άλλα προβλήματα…

Όσο για την Ελευθερία Ρίζου, η οποία εκπροσώπησε την Ξάνθη, ανακάλυψε μία παγκόσμια πρωτοτυπία! Τόλμησε να ισχυριστεί ότι η αναδιάρθρωση δεν επηρεάζει την προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος, αλλά του νέου! Άρα, αφού η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2020-2021, δεν έχει εκδοθεί, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Το ότι η προκήρυξη ορίζει ρητά τον αριθμό των ομάδων που θα παίξουν στην επόμενη διοργάνωση, ήταν… ψιλά γράμματα για την Ελευθερία Ρίζου.

Κατά πρώτο λόγο, αυτός ο οποίος σήκωσε το βάρος της… επιχείρησης ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Αγόρευσε για περίπου 50 λεπτά και με ένταση στη φωνή του, προσπάθησε να πιέσει το Διαιτητικό Δικαστήριο για να υιοθετήσει τις θέσεις του. Ειδικά όταν τόνισε ότι η μόνη απόφαση που έπρεπε να πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ήταν η αναδιάρθρωση με 15 ομάδες, κατέστησε σαφές τι ήθελε να δείξει.

Επειδή δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα για να τεκμηριώσει τις απόψεις του, ο Γκαγκάτης φανέρωσε τις πραγματικές σκέψεις του στη δευτερολογία του. «Λέει η Superleague ότι θα παραβιαστεί η προκήρυξη της. Και; Τι την νοιάζει; Ποια βλάβη της προκαλεί; Υπάρχει κάποιο σημείο να βλάπτεται εάν θα έχει 15, 16, 18 ομάδες; Μας λέει ο κύριος Οικονομάκης ότι δεν είναι δυνατόν μία ομάδα να έχει ρεπό. Τι μας λέτε; Στο μπάσκετ πέρυσι πως έγινε; Που ήταν το πρόβλημα;» σχολίασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, αναδεικνύοντας ότι στην πραγματικότητα, το μόνο που ενδιαφέρει είναι να διαμορφωθεί ένας Συνεταιρισμός στα μέτρα της «εξυγίανσης» και τίποτα άλλο…

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ενημέρωσε τους διάδικους ότι δεν θα εκδώσει απόφαση απόψε, αλλά οπωσδήποτε θα το κάνει πριν τις 22 Αυγούστου. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχουμε την ετυμηγορία…

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024