Ο έρωτας είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, το οποίο δεν έρχεται ωστόσο χωρίς μια σειρά από άλλα…«συμπτώματα».

Αρκετές είναι οι έρευνες οι οποίες καταλήγουν σε ορισμένα ιδιάζοντα συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι το να είσαι σε σχέση, να είσαι ερωτευμένος-η, προξενεί αλλαγές.

Αυτές οι αλλαγές είτε άπτονται σε ένα νευροφυσιολογικό επίπεδο, είτε σε ένα ψυχοσωματικό επίπεδο γενικότερα.

Αγκαλιά

Αγκαλιάζοντας τον σύντροφό σας είναι μια στιγμή που θα ανακουφιστεί το άγχος σας. Νιώθετε άγχος; Αγκαλιάστε το άτομο που αγαπάτε.

Μία μελέτη που διεξήχθη από ψυχιάτρους στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπίστωσε ότι όταν τα ζευγάρια που αγκαλιάστηκαν, είχαν αυξημένα επίπεδα ωκυτοκίνης – την ορμόνη που ευθύνεται για χαμηλότερα επίπεδα στρες και αύξηση της διάθεσης.

Καρδιά

Μια ευτυχισμένη καρδιά είναι μια υγιής καρδιά. Το να βρίσκεσαι σε μια ερωτική σχέση επηρεάζει τη ζωή σου προς το καλύτερο τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση περισσότερων από 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο, τα παντρεμένα άτομα έως την ηλικία των 50 είχαν 12 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αγγειακές παθήσεις σε σύγκριση με τα διαζευγμένα ή όσους ήταν μόνοι τους.

Συγχρονίζονται οι καρδιακοί παλμοί

Όταν εσείς και ο σύζυγός σας κοιτάζετε ο ένας τον άλλον, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι καρδιακοί παλμοί σας συγχρονίζονται, σύμφωνα με έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Όταν ανέλυσαν 32 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που κάθονταν αντικριστά για τρία λεπτά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καρδιακοί παλμοί τους ήταν σχεδόν ίδιοι και υποθέτουν ότι αυτό συνέβη λόγω της ισχυρής σχέσης μεταξύ των συντρόφων τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε φυσιολογικό επίπεδο.

Πηγή: bestlifeonline.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr