Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξέρατε ότι η κόρη νέου υπουργού της κυβέρνησης είναι εξαιρετική τραγουδίστρια;

Ξέρατε ότι η κόρη νέου υπουργού της κυβέρνησης είναι εξαιρετική τραγουδίστρια;

Η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία δεκατριών ετών απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, είναι φυσικά το πρόσωπο του ανασχηματισμού, ή καλύτερα των μικρών παρεμβάσεων που έκανε στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σκυλακάκης είναι γνωστός πολιτικός, έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής. Αυτό που ίσως πολλοί να μη γνωρίζουν είναι ότι έχει μια εξαιρετικά ταλαντούχα κόρη. Είναι η γνωστή τραγουδίστρια Ειρήνη Σκυλακάκη, η οποία έχει τραγουδήσει πολλά όμορφα τραγούδια.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Ειρήνη Σκυλακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία δεκατριών ετών απέκτησε την πρώτη της κιθάρα και από τότε δεν έχει σταματήσει να γράφει στίχους και να συνθέτει τη δική της μουσική. Κυκλοφόρησε τον πρώτο αγγλόφωνο δίσκο της ‘Wrong Direction’ τον Σεπτέμβριο του 2012, με ενορχηστρώσεις και παραγωγή Ευριπίδη Ζεμενίδη. Το πρώτο της single ‘In the Light’ ήταν η επίσημη επιλογή του Cosmote Jumping Fish για το φθινόπωρο του 2012, ενώ συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ‘Αν’ και στην βραβευμένη διαφήμιση του νερού Ζαγόρι ‘Το καλό το έχουμε μέσα μας’.

Η νεαρή τραγουδοποιός αναδείχθηκε μέσα από το Jumping Fish, τη μουσική πλατφόρμα της Cosmote, την εποχή του επιτυχημένου πρώτου της single «In The Light».

Πριν από μερικά χρόνια ο αναπληρωτής υπουργός πλέον είχε ποστάρει στο facebook ένα τραγούδι της κόρης του, το Tonight.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει η Ειρήνη Σκυλακάκη, ερωτώμενη για τον πολιτικό πατέρα της είχε απαντήσει:

Δεν νομίζω ότι η πολιτική ιδιότητα του πατέρα μου επηρέασε τη διαδρομή μου, αλλά σίγουρα η σχέση μου με τον πατέρα μου και η στήριξή του σε όλα μου τα βήματα μου έχουν δώσει πολύ μεγάλη δύναμη.

Η δική σας σχέση με την πολιτική ποια είναι; 

Η πολιτική μάς αφορά όλους και σίγουρα μεγαλώνοντας σε ένα σπίτι όπου η πολιτική συζητιέται καθημερινά και πολλές φορές σε υψηλούς τόνους, νιώθω μια έντονη σύνδεση με τα πολιτικά θέματα. Πιστεύω, όμως, ότι για να ασχοληθεί κάποιος με την πολιτική πρέπει να έχει ή να αποκτήσει την ανάλογη εμπειρία. Το ότι κάποιος μπορεί να είναι σοβαρός επιστήμονας ή εξαιρετικός ηθοποιός δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα μπορούσε να είναι και ικανός πολιτικός. Ίσως σε ειδικές περιπτώσεις να μπορεί να ισχύσει και αυτό αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας. Όπως σε όλες τις τέχνες νομίζω, έτσι και στην πολιτική παίρνει πολύ χρόνο και αφοσίωση για να γίνεις καλός σε αυτό που κάνεις κι εγώ τον χρόνο μου τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον θέλω να τον αφιερώσω στη μουσική.

Πώς αντέδρασαν οι γονείς σας όταν τους ανακοινώσατε πως θέλατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής μου με τη μουσική δεν είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα. Αλλά όταν το πήρα απόφαση ότι η ζωή μου θα ήταν πια ταυτισμένη με τη μουσική, σε πρώτη φάση δεν το είπα σε κανέναν.

Ήθελα να μη με επηρεάσει καμία άλλη φωνή και να δώσω στον εαυτό μου τον χρόνο να το σκεφτώ απερίσπαστα. Όταν, λοιπόν, το συζήτησα με τους γονείς μου, είχε ωριμάσει πολύ η σκέψη μου γύρω από αυτό το θέμα και οι γονείς μου αντέδρασαν σαν να γνώριζαν και οι ίδιοι ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε. Μετά τη συναυλία μου στην Αγγλικανική Εκκλησία στα «Church Sessions» του Pepper πριν από δύο χρόνια ήταν και οι δύο συγκινημένοι και μου είπαν ότι καταλαβαίνουν απόλυτα την απόφασή μου. Για εμένα είχε πολύ μεγάλη αξία ότι μου το είπαν εκείνη την ημέρα και όχι νωρίτερα.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024