Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η γάτα που κατοικεί μόνιμα στην Αγία Σοφία

Η γάτα που κατοικεί μόνιμα στην Αγία Σοφία

Η μόνιμη κάτοικος της Αγίας Σοφίας είναι μια γάτα με βασιλικό τουπέ που λατρεύουν οι τουρίστες.

Με χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram και με διάσημους φαν, όπως ο Μπάρακ Ομπάμα, η Γκλι είναι μια πανέμορφη ριγέ γάτα που είναι σχεδόν εξίσου διάσημη με την κατοικία της, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η Γκλι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλο σπίτι.

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, διαβεβαίωσε ότι η Γκλι, όπως και οι πολλές άλλες γάτες που τριγυρνούν στην Αγία Σοφία, θα μπορέσουν να παραμείνουν εκεί.

Η γάτα μένει σχεδόν 16 χρόνια στον ναό και είναι η αγαπημένη των επισκεπτών – ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Mπάρακ Ομπάμα, ο οποίος συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να τη χαϊδεύει κατά την επίσκεψή του το 2009.

Διάσημη στο Διαδίκτυο

Η Ουμούτ Μπαχτσέτσι, ξεναγός από την Κωνσταντινούπολη, δημιούργησε πριν τέσσερα χρόνια έναν λογαριασμό για τη Γκλι στο Instagram, o οποίος μετρά πάνω από 47.000 followers.

«Πρόσεξα τη Γκλι κάθε φορά που πήγαινα στην Αγία Σοφία, γιατί πάντα πόζαρε σε όλους όσους την φωτογράφιζαν σαν να ήταν μοντέλο», είπε η Μπαχτσέτσι στο Reuters.

Η Μπαχτσέτσι ήταν ξεναγός στην Αγία Σοφία όσο ακόμα ήταν μουσείο και είπε πως η αγάπη της γι’ αυτήν ήταν ο σημαντικότερος λόγος που επέλεξε αυτή την καριέρα. Πρόσθεσε πως η Κωνσταντινούπολη είναι διάσημη για τις αδέσποτες γάτες της, με τον κόσμο να κάνει ακόμη και ντοκιμαντέρ γι’ αυτές.

«Είναι φυσιολογικό να βλέπουμε γάτες τόσο γύρω όσο μετά στην Αγία Σοφία, αλλά υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο με την γάτα αυτή. Ο τρόπος που ποζάρει, ο τρόπος που περπατά αλλά και το πώς συμπεριφέρεται διαφέρει πολύ από τις άλλες γάτες, ακόμη και από την αδερφή της, την Κιζίμ».

«Μια μέρα την είδα στην εφημερίδα σε μια φωτογραφία με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ερντογάν» λέει η Μπαχτσέτσι. «Τότε έμαθα το όνομά της, που σημαίνει ‘ένωση αγάπης’».

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024