Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να μην έχει ανασφάλειες

Πώς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου να μην έχει ανασφάλειες

Σε μια σχέση είναι σχετικά σύνηθες ο ένας από τους δύο να νιώθει κάποιες ανασφάλειες

Φυσικά δε μιλάμε για τις περιπτώσεις που ένας από τους δύο έχει παθολογικού τύπου ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να τις δείχνει με ιδιάζουσα ζήλια, νεύρα κλπ.

Μίλα του

Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι το παν. Το να του μιλήσεις και να τον ρωτήσεις τι έχει και γιατί νιώθει έτσι, κατά πάσα πιθανότητα θα τον κάνει να νιώσει πιο καλά με τον εαυτό του αλλά και με εσένα.

Θα αναπτύξει μια αίσθηση ασφάλειας και θα σου πει τι ακριβώς αισθάνεται. Αν ξέρει ότι δε θα τον κρίνεις για αυτά που θα σου πει, θα μπορέσει να σε εμπιστευτεί περαιτέρω και να σου ανοιχτεί σε ψυχολογικό επίπεδο.

Μη ποιοτικές εμπειρίες

Μπορεί να είχε άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν, από το παρελθόν του. Ενδεχομένως κάποια σύντροφός του ήταν άπιστη και μπορεί να έχει την ανασφάλεια ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να επαναληφθεί και μεταξύ σας.

Δεν είναι ότι το κάνει επίτηδες και σκέφτεται έτσι, είναι ότι σκέφτεται έτσι μάλλον επειδή έχει ψυχολογικό «τραύμα» με αυτό. Γι αυτό και η εμπιστοσύνη μαζί με την επικοινωνία είναι τα πιο σημαντικά συστατικά μιας σχέσης.

Η ειλικρίνεια επίσης συνδέεται με την πιθανότητα να σε εμπιστευτεί κάποιος ή όχι. Αν έχει εμπειρίες που άκουγε μόνο ψέματα, είναι λογικό να μη νιώθει σιγουριά.

Ψυχική διάθεση

Υπάρχει φυσικά πάντοτε και η πιθανότητα, να έχει πεσμένη ψυχολογική διάθεση ή και να αντιμετωπίζει μια ψυχική διαταραχή όπως κατάθλιψη.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, οι ανασφάλειες του είναι πιο έντονες καθόσον έχει μια αίσθηση εαυτού που δε χαρακτηρίζεται μάλλον από αυτοπεποίθηση.

Στήριξέ τον, δείξε του πόσο τον αγαπάς και μίλα του για την πιθανότητα να δει και κάποιον ειδικό στα θέματα ψυχικής υγείας.

Πράξεις και όχι «έπεα πτερόεντα»

Το να του λες λόγια του αέρα και να μην κάνεις στην πράξη αυτά που λες είναι λογικό να του δημιουργούν περισσότερες ανασφάλειες καθόσον και ένα αίσθημα ότι δεν είναι σίγουρος.

Δεν είναι σίγουρος για το αν θα είστε σε σχέση στο κοντινό μέλλον, αν τον αγαπάς πραγματικά κλπ. Κάθε φορά που του λες κάτι και πόσο μάλλον όταν του υπόσχεσαι κάτι, οφείλεις να το εφαρμόζεις-αποδεικνύεις με πράξεις.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024