Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Katerina Duska και ο Leon of Athens μιλούν για την κοινή τους συναυλία στην Τεχνόπολη

H Katerina Duska και ο Leon of Athens μιλούν για την κοινή τους συναυλία στην Τεχνόπολη

Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τραγούδι «Better Love», που οδήγησε την Katerine Duska στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision

Δύο νέοι καλλιτέχνες, που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια στην ποπ σκηνή, θα εμφανιστούν μαζί στην Τεχνόπολη στις 30 Ιουλίου.

Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τραγούδι «Better Love», που οδήγησε την Katerine Duska στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ακολούθησε το ντουέτο «Άνεμος», το πρώτο τους τραγούδι με ελληνικό στίχο, που κατέκτησε σταθερή θέση στα playlists των ραδιοφώνων, φτάνοντας στο Top 3 του ελληνικού Spotify, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν τα προσωπικά τους αγγλόφωνα singles “Sanctuary” και “Communication”.

Η Katerine και ο Leon, δυο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί της σύγχρονης ποπ, θα συναντηθούν και θα ανέβουν μαζί για πρώτη φορά στη σκηνή της Τεχνόπολη στο κέντρο της πόλης και του καλοκαιριού,  για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει  από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και μουσική που τους έχει εμπνεύσει.

Πώς αντιμετωπίσατε την καραντίνα;

Leon: Για μένα στην αρχή ήταν ένα διάστημα προσαρμογής, όπως για όλους δηλαδή και μετά με αφορμή την διαδικτυακή συναυλία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φτιάξαμε ένα σετ που δεν είχαμε ξανακάνει στο οποίο παίζαμε μόνοι μας όλα τα όργανα. Και ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προετοιμασία και εμπειρία.

Katerine: Ήταν ένα διάστημα προφανώς με σκαμπανεβάσματα. Υπήρχαν πολύ καλές μέρες και κάποιες που ήταν δύσκολες. Ήθελε μια φιλοσοφία όλο αυτό για να το συνηθίσει κανείς. Υπήρξε μια πολύ δημιουργική περίοδος. Πήρα απόφαση να μην με πάρει καθόλου από κάτω και να εκμεταλευτώ τον χρόνο που είχα και ήταν σπάνιος. Μελέτησα πάρα πολύ μουσική, ασχολήθηκα δηλαδή πάλι με τη δουλειά μου απλά από το σπίτι.

Τι θα δούμε στη συναυλία στην Τεχνόπολη;

Leon: Είναι η πρώτη μας κοινή συναυλία. Έχουμε καιρό να παίξουμε μπροστά σε κόσμο οπότε ανυπομονούμε πάρα πολύ.

Katerine: Έχουμε και οι δύο να παίξουμε από τα τέλη του 2019 και ήδη ακυρώθηκαν πολλά λαιβ μας και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό λόγω των συνθηκών. Υπάρχει πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και νιώθουμε πολύ τυχεροί γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι και το καλοκαίρι θα μπορούσαμε να παίξουμε. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τους καλλιτέχνες και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες και να μας δίνεται η ευκαιρία να επιστρέψουμε σε αυτό που κάνουμε.

Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα το Φθινόπωρο;

Leon: Μετά την είδηση για το εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρφης είμαι λίγο πιο αισιόδοξος. Παρακολουθώ τις επιστημονικές εξελίξεις. Μου αρέσει πολύ η επιστήμη και μου αρέσει να βλέπω τις εξελίξεις.

Katerine: Εμένα αυτό που μου έμαθε όλη αυτή η κατάσταση είναι ότι ο καθένας θα βρίσκει πάντα τρόπους. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις. Οπότε δεν τίθεται θέμα να πάψουμε να είμαστε δημιουργικοί. Αν χρειαστεί θα κάνουμε λιγότερα λαιβ και θα γράφουμε περισσότερα τραγούδια. Θα κάνουμε διαδικτυακές συναυλίες. Η ζωή συνεχίζεται και θα προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς. Ακόμα και στα πιο δύσκολα πρέπει να βρίσκουμε τα θετικά.

Ποια είναι τα κοινά σας στοιχεία;

Leon: Καταρχήν η Κατερίνα έχει μια απίστευτη φωνή την οποία δεν έχω (γέλια).

Κaterine: Εγώ θεωρώ ότι μοιάζουμε σε πολλά στοιχεία και διαφέρουμε σε άλλα. Ο Leon είναι πιο φωτεινός, ενώ εγώ πιο σκοτεινή. Έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα πληθωρικό που έχει διακυμάνσεις. Είναι επιμελημένο για να είμαστε πολύ κοντά στο κοινό. Πρώτη φορά το κοινό θα είναι καθιστό, ένα διαφορετικό δεδομένο για την Τεχνόπολη. Έχουμε ετοιμάσει μια διαφορετική πρόταση από την οποία δεν λείπει τίποτα. Έχει εσωστρέφεια και εξωστρέφεια σε ισορροπίες πολύ δουλεμένες.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024