Ένα φιλί συνιστά την ένδειξη ότι μας αρέσει κάποιος αρκετά. Για ένα μεγάλο σε διάρκεια «φιλί» έγιναν στην πράξη ιδιαίτερα…ρεκόρ!

Το φιλί είναι καλό για σένα

Μερικά από τα οφέλη του: μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δερματίτιδας και των κηλίδων.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών επειδή το επιπλέον σάλιο που παράγει καθαρίζει το στόμα σας.

Το φιλί για ένα λεπτό μπορεί να κάψει έως και 26 θερμίδες. Και όταν ασκείται τακτικά, το φιλί μπορεί να προσθέσει ακόμη και μερικά χρόνια στη ζωή σας.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που φιλούν τις γυναίκες τους κάθε πρωί πριν φύγουν για εργασία ζουν πέντε χρόνια περισσότερο από εκείνους που δεν το κάνουν.

Φιλία και μικρόβια

Ένα φιλί μπορεί να μεταφέρει έως και 80 εκατομμύρια νέα βακτήρια και το συχνό φιλί μπορεί να αλλάξει τη βακτηριακή μικροχλωρίδα σας.

Αλλά η έρευνα δείχνει ότι η ύπαρξη και ανταλλαγή κοινών μικροβίων θα μπορούσε να προσφέρει μερικά υγιή οφέλη.

Το μεγαλύτερο φιλί στον κινηματογράφο

Οι ηθοποιοί Necar Zadegan και Traci Dinwiddie έκλεισαν τα χείλη για ένα ρεκόρ τριών λεπτών και 23 δευτερολέπτων στην ταινία του 2010 Elena Undone.

To μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλί παγκοσμίως

Το 2013, το ταϊλανδέζικο ζευγάρι Ekkachai και Laksana Tiranarat έσπασαν το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ τους με 46 ώρες, 24 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, το 2011.

Φιλήθηκαν χωρίς διάλειμμα για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, τα οποία κέρδισαν το υπάρχον ρεκόρ (που άνηκε σε άλλο ταϊλανδέζικο ζευγάρι) περίπου οκτώ ώρες.

Πηγή: mentalfloss.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο