Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος (0-0)

Υποβιβάζεται ο Πανιώνιος (0-0)

Ο Πανιώνιος στάθηκε όρθιος στο Περιστέρι (0-0), αλλά ο βαθμός της ισοπαλίας δεν αρκούσε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης - Υποβιβάζονται οι Κυανέρυθροι.

Τέλος εποχής. Ο Πανιώνιος παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε στα πλέι άουτ, δεν κατάφερε να παραμείνει στην Superleague. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου μπορεί να στάθηκε όρθια στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο (0-0), αλλά ο βαθμός της ισοπαλίας δεν αρκούσε για τους Νεοσμυρνιώτες.

Οι Κυανέρυθροι ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα από την Ξάνθη, η οποία επίσης όμως ήρθε 0-0 με την ΑΕΛ στη Θεσσαλία. Ετσι, μετά την τελευταία αγωνίστηκή ο Πανιώνιος – με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος – υποβιβάζεται απευθείας στην Superleague 2, ενώ η Ξάνθη θα δώσει αγώνα μπαράζ για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Ολα ωστόσο είναι στον… αέρα, αφού το πιο πιθανό σενάριο τη δεδομένη στιγμή είναι να γίνει αναδιάρθρωση στην Superleague. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε κανείς δεν θα υποβιβαστεί, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν οι ομάδες, αφού θα υπάρξει κανονικά άνοδος από την Superleague 2.

Ο Πανιώνιος παραλίγο να κλέψει τη νίκη – παραμονή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Τσιλούλη. Ο άσος των Κυανέρυθρων σούταρε στη γωνία, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γούτα και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Ραμπέγιο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ροντρίγκο Γκάλο να απειλήσει την εστία του Κότνικ, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Στο 19’ ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, ο Μανούσος βρέθηκε ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.  Στο 41’  ο Ατρόμητος άγγιξε το γκολ, αλλά ο Κότνικ έπεσε και απέκρουσε το δυνατό στου του Νάτσου, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Ρισβάνη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι, αλλά να μην μπορούν να βρουν το γκολ. Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη ο Ατρόμητος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία.

Ο Γκάλο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ. Εντυπωσιακή απόκρουση από τον πορτιέρο του Πανιωνίου και στο 54’ στο πλασέ του Ραμπέγιο, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο μετά την πάσα του Μανούσου. Ο έμπειρος γκολκίπερ των Κυανέυθρων ωστόσο έπεσε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 76 ο Γκάλο απείλησε ξανά, αλλά και πάλι ο Κότνικ μπλόκαρε.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Τσιλούλης έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει το γκολ της χρονιάς για τον Πανιώνιο και να κρατήσει την ομάδα του στη Superleague. Ο άσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης έμεινε όρθιας, παρά το μαρκάρισμα του Νταβιώτη, πλάσαρε στην αριστερή γωνία, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γούτα και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Πανιώνιο και μοιραία η ομάδα της Νέας Σμύρνης υποβιβάζεται – αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση – στη Superleague 2.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Νάτσος (80′ Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς, Ραμπέγιο, Ανδρούτσος (67′ Βέλλιος), Ενσικουλού (67′ Γιακουμάκης), Μανούσος (91′ Νταβιώτης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Λυμπεράκης (87′ Δούμτσιος), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (79′ Οικονομίδης), Παπανικολάου, Τσιλούλης, Αραμπούλι (59′ Άρσε).

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024