Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μάθω στο παιδί μου να έχει τρόπους;

Πώς θα μάθω στο παιδί μου να έχει τρόπους;

Συμβουλές για να καταφέρετε να διαχειριστείτε ένα ανήσυχο παιδί, βοηθώντας το να υιοθετήσει καλούς και ευγενικούς τρόπους

Σχεδόν όλοι οι γονείς έχουν έρθει αντιμέτωποι με τις φωνές και το γοερό κλάμα του νηπίου τους, ειδικά όταν του αρνηθούν κάτι ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς πρέπει να το αντιμετωπίσουν, αφού τα μικρότερα παιδάκια δεν είναι έτοιμα για κανόνες ή όρια.

Οι τρόποι διαχείρισης ενός ανήσυχου παιδιού αποτελεί ζήτημα που έχει απασχολήσει τους περισσότερους γονείς ειδικά όταν εκείνο βρίσκεται σε νηπιακή ηλικία ή και στην εφηβεία.

Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να προκαλέσει εκτεταμένη ανησυχία, μιας και αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο που λειτουργεί ως ένδειξη της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού.

Ωστόσο, η νηπιακή ηλικία αποτελεί την καλύτερη περίοδο για να εξοικειώσετε το παιδί με την έννοια του σωστού και του λάθους, ενισχύοντας μια ευγενική και θετική συμπεριφορά.

Για να διευκολύνετε την κατάσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε:

Δοκιμάστε τους αντιπερισπασμούς

Αν δείτε ότι το μικρό σας σχεδιάζει κάποια σκανταλιά, αντισταθείτε στην επιθυμία να του φωνάξετε, ακόμα και αν την πραγματοποιήσει, καθώς ο θυμωμένος τόνος σας είτε θα το αναστατώσει περαιτέρω είτε θα το γεμίσει περιέργεια.

Αντ’αυτού δοκιμάστε να το μετακινήσετε και να του αποσπάσετε την προσοχή με κάποια άλλη δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο δεν δίνεται απλώς τέλος στην ανεπιθύμητη συμπεριφορά αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μάθει ότι ορισμένα πράγματα είναι εκτός ορίων.

Βοηθήστε το να συμπεριφερθεί σωστά

Βοηθήστε το παιδί να συμπεριφερθεί σωστά με το να αποφεύγετε αρχικά ορισμένες περιστάσεις και διαδικασίες, όπου ξέρετε ότι θα αντιδράσει αρνητικά. Αν παραδείγματος χάριν ξέρετε ότι νευριάζει όταν αισθάνεται ότι έχει πάρα πολλά να κάνει, τότε δείξτε του πώς να οργανώνει το πρόγραμμά του έτσι ώστε να τα διαχωρίζει σε μικρότερες ενότητες και να μην αγχώνεται.

Παραμείνετε θετικοί

Αποφύγετε την συχνή χρήση του «όχι» και χρησιμοποιείστε περισσότερο θετικές εκφράσεις για να αποτρέψετε το μικρό σας. Διαφορετικά υπάρχει περίπτωση η λέξη να χάσει την σημασία της ή ακόμα και να αρχίσει το ίδιο να το χρησιμοποιεί για να σας αποφύγει. Αρνηθείτε του κάτι δίχως να πείτε «όχι» και «φυλάξτε» το για πιο σοβαρές περιστάσεις, όπως για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλειά του.

Βρείτε την ρίζα του προβλήματος

Παρατηρήστε την συμπεριφορά του παιδιού και αναζητήστε τα αίτια πίσω από την ανυπακοή του. Οι λόγοι ενδεχομένως να είναι πολλοί: Μπορεί να υπάρχει το πρότυπο ενός άλλου σκανταλιάρη φίλου, μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν του αρέσει να κάνει ή μπορεί ακόμα και να αισθάνεται σύγχυση. Μόλις βεβαιωθείτε για την αιτία, μπορείτε να λάβετε και τα κατάλληλα μέτρα, προσαρμόζοντας την συμπεριφορά σας αναλόγως.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024