Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Κούρκουλος : Σπάνια οικογενειακή φωτογραφία από τον πρώτο του γάμο

Νίκος Κούρκουλος : Σπάνια οικογενειακή φωτογραφία από τον πρώτο του γάμο

Ο απόλυτος ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Νίκος Κούρκουλος σε μια vintage φωτογραφία

Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ένας καλλιτέχνης με πάθος που κατάφερε να σφραγίσει τον ελληνικό κινηματογράφο με την παρουσία του.

Πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από τριάντα κινηματογραφικές ταινίες ενώ κέρδισε δύο φορές το βραβείο του πρώτου ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά και την καρδιά πλήθους θαυμαστριών.

Για τα κορίτσια που έβλεπαν τις ασπρόμαυρες ταινίες του ο Νίκος Κούρκουλός ήταν ο ακαταμάχητος άντρας που συνδύαζε αρρενωπότητα και αυθεντικότητα.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης έχει δημιουργήσει στο Instagram έναν λογαριασμό, μέσα από τον οποίο συχνά με αναρτήσεις του μας ταξιδεύει στο χρόνο, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες από το παρελθόν αγαπημένων ελλήνων σταρ.

Σε μία από τις αναρτήσεις του, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μία ακόμα σπάνια vintage φωτογραφία του Νίκου Κούρκουλου με την πρώτη του σύζυγο Μελίτα Κουτσογιάννη και τα δύο παιδιά τους, Άλκη και Μελίτα, σε όμορφες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι τους τέλη της δεκαετίας του ’60.

O Άρης Λουπάσης γράφει χαρακτηριστικά στη νέα του ανάρτηση:

«Ο Νίκος Κούρκουλος με την πρώτη του σύζυγο Μελίτα Κουτσογιάννη και τα δύο τους παιδιά Άλκη και Μελίτα σε όμορφες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι τους τέλη της δεκαετίας του ’60.

Την περίοδο αυτή ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του με τις ταινίες να εκτοξεύουν το άστρο του στην κορυφή και να τον καθιερώνουν στο απόλυτο κιν/φικο είδωλο.

Με την επιστροφή του από την Αμερική όπου αποθεώνεται στην σκηνή του Μπρόντγουει στο πλάι της Μελίνας με το «Ίλια Ντάρλινγκ», πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ συγκροτεί δικό του θίασο με παραστάσεις υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων.

Την σύζυγο του θα την γνωρίσει το ’64 στα παρασκήνια του θεάτρου Κοτοπούλη- Rex όταν ως θαυμάστρια θα τον συγχαρεί για την εξαιρετική του ερμηνεία στην «Γειτονιά των αγγέλων» δίπλα στην αξέχαστη Τζένη Καρέζη.

Η γνωριμία θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα που θα επισφραγισθεί δύο χρόνια μετά στα γυρίσματα της ταινίας «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε γάμο και δύο υπέροχα παιδιά.

Η Μελίτα ένα ευγενικό, σεμνό και καλλιεργημένο πλάσμα θα σταθεί στο πλάι του με τρόπο υποδειγματικό, αποτελώντας γι αυτόν την σύντροφο, την φίλη, την σύμβουλο, εκτελώντας και χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην καλλιτεχνική του διαδρομή.

Είναι δίπλα του και όταν το ’74 αποφασίζει να αγοράσει ένα παλιό σινεμά στην Κυψέλη και να τον μετατρέψει στο γνωστό μέχρι σήμερα θέατρο «Κάππα» όπου θα στεγάσει τα θεατρικά του όνειρα ανεβάζοντας σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Το όνομα του θεάτρου θα το εμπνευστεί από τους δύο ήρωες με το ίδιο όνομα «Κ» του αγαπημένου του συγγραφέα Φραντς Κάφκα στα έργα του «Πύργος» και «Δίκη» που ανεβάζει το ’64 και ’71 αντίστοιχα με μεγάλη επιτυχία.

Ένας καλλιτέχνης με πάθος που κατάφερε να σφραγίσει τον ελληνικό κιν/φο με την παρουσία του κινούμενος ταυτόχρονα θεατρικά χωρίς εκπτώσεις σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπερτόριο.

Όταν στα μέσα του ’80 και μετά από είκοσι χρόνια κοινής πορείας το ζευγάρι θα τραβήξει χωριστούς δρόμους, τα συναισθήματα σεβασμού, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης θα παραμείνουν το ίδιο δυνατά, με την Μελίτα να αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία με τον Νίκο Κoύρκουλο:

View this post on Instagram

Ο Νίκος Κούρκουλος με την πρώτη του σύζυγο Μελίτα Κουτσογιάννη και τα δύο τους παιδιά Άλκη και Μελίτα σε όμορφες οικογενειακές στιγμές στο σπίτι τους τέλη της δεκαετίας του '60. Την περίοδο αυτή ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του με τις ταινίες να εκτοξεύουν το άστρο του στην κορυφή και να τον καθιερώνουν στο απόλυτο κιν/φικο είδωλο. Με την επιστροφή του από την Αμερική όπου αποθεώνεται στην σκηνή του Μπρόντγουει στο πλάι της Μελίνας με το "Ίλια Ντάρλινγκ", πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ συγκροτεί δικό του θίασο με παραστάσεις υψηλών ερμηνευτικών απαιτήσεων. Την σύζυγο του θα την γνωρίσει το '64 στα παρασκήνια του θεάτρου Κοτοπούλη- Rex όταν ως θαυμάστρια θα τον συγχαρεί για την εξαιρετική του ερμηνεία στην "Γειτονιά των αγγέλων" δίπλα στην αξέχαστη Τζένη Καρέζη. Η γνωριμία θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα μεγάλο και δυνατό έρωτα που θα επισφραγισθεί δύο χρόνια μετά στα γυρίσματα της ταινίας "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" σε γάμο και δύο υπέροχα παιδιά. Η Μελίτα ένα ευγενικό, σεμνό και καλλιεργημένο πλάσμα θα σταθεί στο πλάι του με τρόπο υποδειγματικό, αποτελώντας γι αυτόν την σύντροφο, την φίλη, την σύμβουλο, εκτελώντας και χρέη βοηθού σκηνοθέτη στην καλλιτεχνική του διαδρομή. Είναι δίπλα του και όταν το '74 αποφασίζει να αγοράσει ένα παλιό σινεμά στην Κυψέλη και να τον μετατρέψει στο γνωστό μέχρι σήμερα θέατρο "Κάππα" όπου θα στεγάσει τα θεατρικά του όνειρα ανεβάζοντας σημαντικά έργα του παγκόσμιου δραματολογίου. Το όνομα του θεάτρου θα το εμπνευστεί από τους δύο ήρωες με το ίδιο όνομα "Κ" του αγαπημένου του συγγραφέα Φραντς Κάφκα στα έργα του "Πύργος" και "Δίκη" που ανεβάζει το '64 και '71αντίστοιχα με μεγάλη επιτυχία. Ένας καλλιτέχνης με πάθος που κατάφερε να σφραγίσει τον ελληνικό κιν/φο με την παρουσία του κινούμενος ταυτόχρονα θεατρικά χωρίς εκπτώσεις σε ένα δύσκολο και απαιτητικό ρεπερτόριο. Όταν στα μέσα του '80 και μετά από είκοσι χρόνια κοινής πορείας το ζευγάρι θα τραβήξει χωριστούς δρόμους, τα συναισθήματα σεβασμού, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης θα παραμείνουν το ίδιο δυνατά, με την Μελίτα να αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή του.#greekactors#greekcinema#greektheater#vintagegreece#vintagemovies#greeklegends

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024