Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Συντονισμένη επίθεση η παραβίαση πολλών προφίλ

Twitter: Συντονισμένη επίθεση η παραβίαση πολλών προφίλ

Σε «συντονισμένη επίθεση» οφείλεται το μαζικό χακάρισμα πολλών λογαριασμών στο Twitter, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε η  ίδια εταιρεία.

Σε «συντονισμένη επίθεση» οφείλεται το μαζικό χακάρισμα πολλών λογαριασμών στο Twitter, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε η  ίδια εταιρεία.

Πολλά προφίλ – ιδίως διασημοτήτων και εταιρειών – παραβιάστηκαν, την Τετάρτη και το Twitter έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση» μιας και επρόκειτο για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία του.

Ως εκ τούτου, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επισήμανε το εξής:

«Εντοπίσαμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι μια συντονισμένη επίθεση κοινωνικής μηχανικής από άτομα που στόχευσαν με επιτυχία μερικούς από τους υπαλλήλους μας με πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία».

Η εταιρεία είπε ότι η προαναφερθείσα πρόσβαση χρησιμοποιήθηκε για να «ληφθεί ο έλεγχος πολλών εξαιρετικά ορατών -συμπεριλαμβανομένων και επιβεβαιωμένων- λογαριασμών και tweets εκ μέρους τους». Ακόμα, σημείωσε ότι εξετάζει «ποια άλλη κακόβουλη δραστηριότητα μπορεί να έχουν πραγματοποιήσει ή πληροφορίες στις οποίες μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση».

Τέλος, από το Twitter επισημάνθηκε ότι «η πρόσβαση στους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί, θα αποκατασταθεί μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το κάνουμε με ασφάλεια», σημειώνοντας ότι έχουν ληφθεί «σημαντικά μέτρα» προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και εργαλεία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024