Δεν κράτησε και πολύ η φιλοδοξία του Κάνιε Γουέστ (Kanye West) να γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, αφού ο 43χρονος ράπερ αποχώρησε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με την Independent, ο Στιβ Κράμερ, μέλος της ομάδας εκστρατείας του Γουέστ, δήλωσε στην εφημερίδα The Intelligencer ότι μετά τη δημιουργία μιας ομάδας 120 ατόμων για την εκστρατεία, ο Γουέστ αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

«Είναι εκτός [της κούρσας]», είπε ο Κράμερ, κάνοντας γνωστό ότι «ακύρωσε όλα μας τα πράγματα».

Αργότερα πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα καλό ή κακό για να πω για τον Κάνιε… Οποιοσδήποτε υποψήφιος για πρόεδρος για πρώτη φορά έχει αυτούς τους ενδοιασμούς».

Δεν θα έπιανε ούτε 2%

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Intelligencer, o ράπερ έπρεπε να συλλέξει 132.781 υπογραφές μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στη Φλόριντα.

Ωστόσο, όπως είπε ο Κράμερ, η υποψηφιότητα στη Φλόριντα ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά από μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Κάνιε δεν θα έφτανε ούτε καν το ποσοστό του 2% εάν κατέβαινε στις εκλογές.

O Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 4 Ιουλίου, γράφοντας στο Twitter: «Πρέπει τώρα να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενώνοντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Αγωνίζομαι για να εκλεγώ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

O ίδιος ο ράπερ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, ανέβασε ένα βίντεο όπου έκανε εγγραφή για να ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως διεκδικήσει και πάλι μια υποψηφιότητα στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιό σας