Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κάνιε Γουέστ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ

Ο Κάνιε Γουέστ αποσύρεται από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάνιε Γουέστ (Kanye West) αποχώρησε από την διεκδίκηση των προεδρικών εκλογών σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο.

Δεν κράτησε και πολύ η φιλοδοξία του Κάνιε Γουέστ (Kanye West) να γίνει ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, αφού ο 43χρονος ράπερ αποχώρησε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με την Independent, ο Στιβ Κράμερ, μέλος της ομάδας εκστρατείας του Γουέστ, δήλωσε στην εφημερίδα The Intelligencer ότι μετά τη δημιουργία μιας ομάδας 120 ατόμων για την εκστρατεία, ο Γουέστ αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

«Είναι εκτός [της κούρσας]», είπε ο Κράμερ, κάνοντας γνωστό ότι «ακύρωσε όλα μας τα πράγματα».

Αργότερα πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα καλό ή κακό για να πω για τον Κάνιε… Οποιοσδήποτε υποψήφιος για πρόεδρος για πρώτη φορά έχει αυτούς τους ενδοιασμούς».

Δεν θα έπιανε ούτε 2%

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Intelligencer, o ράπερ έπρεπε να συλλέξει 132.781 υπογραφές μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου για να μπορέσει να είναι υποψήφιος στη Φλόριντα.

Ωστόσο, όπως είπε ο Κράμερ, η υποψηφιότητα στη Φλόριντα ακυρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά από μία δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Κάνιε δεν θα έφτανε ούτε καν το ποσοστό του 2% εάν κατέβαινε στις εκλογές.

O Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 4 Ιουλίου, γράφοντας στο Twitter: «Πρέπει τώρα να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεση της Αμερικής εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενώνοντας το όραμά μας και χτίζοντας το μέλλον μας. Αγωνίζομαι για να εκλεγώ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

O ίδιος ο ράπερ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις. Την περασμένη εβδομάδα, ανέβασε ένα βίντεο όπου έκανε εγγραφή για να ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάνιε Γουέστ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως διεκδικήσει και πάλι μια υποψηφιότητα στο μέλλον.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024