Είναι η κλασική δικαιολογία εκείνων που απατούν τον σύντροφό τους. Ότι τάχα ο γάμος τους δεν πήγαινε καλά και ότι αυτή ήταν μια «διέξοδος».

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται. Στο τέλος της ημέρας ο καθένας έχει την επιλογή να φύγει.

Οι μη επιτυχημένοι γάμοι οδηγούν σε απιστία

Υπόθεση: οι άνθρωποι εξαπατούν επειδή ο γάμος τους είναι δυστυχισμένος και ο σύζυγός τους δεν τους ικανοποιεί.

Γεγονός: Ενώ οι δυσαρεστημένοι γάμοι μπορεί να είναι αιτία απάτης, δεν είναι μία από τις κύριες αιτίες. Και ειδικά όχι για τους άνδρες.

Αναλύοντας βαθύτερα

Οι άνδρες παρουσιάζουν πράγματι μικρή συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου της ευτυχίας της σχέσης και της συχνότητας που απιστούν.

Η Shirley Glass, καταγράφοντας δεκαετίες εμπειρίας θεραπείας ζευγαριών, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ασχολήθηκαν με σεξουαλικές υποθέσεις ήταν τόσο ικανοποιημένοι με τους γάμους τους όσο και πιστοί.

Ωστόσο, η σχέση μεταξύ της ποιότητας της σχέσης και της συχνότητας απάτης, είναι ισχυρότερη στις γυναίκες.

Οι γυναίκες σε οποιοδήποτε είδος εξωσυζυγικής σχέσης ήταν λιγότερο ευτυχισμένες στο γάμο τους, είθισται να επέλεγαν την απιστία.

Γιατί οι άνθρωποι το κατανοούν λάθος;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η δυσαρέσκεια του γάμου είναι μια σημαντική αιτία για να οδηγηθεί κανείς στην απιστία, αυτό όμως συμβαίνει επειδή ακούνε τον σύντροφο τους που το έκανε, να διαμαρτύρεται για το γάμο τους αφού ξεκίνησαν τη σχέση.

Αυτό είναι απλά μια δικαιολογία που δεν έχει καμία λογική βάση. Σε τελική ανάλυση αν κάποιος δεν περνάει καλά στη σχέση του, έχει πάντοτε την επιλογή να χωρίσει και να πάει παρακάτω.

Πηγή: thepowermoves.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο