Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κόντρα» κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Αγία Σοφία

«Κόντρα» κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Αγία Σοφία

Νέα κόντρα, έχει ξεσπάσει,  μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αιχμή την απόφαση τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

Νέα κόντρα, έχει ξεσπάσει,  μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αιχμή την απόφαση τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μιλά για τραγική ολιγωρία του κ. Μητσοτάκη, σε ότι αφορά την διεκδίκηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας προσθέτοντας ότι η «αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος».

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική, αναφέροντας ότι  «ο πανικός του ( σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας».

ΣΥΡΙΖΑ : Τραγική για τη χώρα η ολιγωρία Μητσοτάκη

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «εδώ και 8 μήνες ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ιούνιο του 2019, και να πρωτοστατήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο». Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ζητούσε «μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας -Σάρατζ, μετά την κατάθεση τουρκικού χάρτη συντεταγμένων στον ΟΗΕ, μετά τις ανακοινώσεις για εξορύξεις έξω από την Κρήτη τον Σεπτέμβριο και μετά την κατάφωρη παραβίαση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, που οδήγησε στην επικίνδυνη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις διεκδίκησε, όχι μόνο αποδέχθηκε την εξαίρεσή της από τη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη, όχι μόνο αποδέχθηκε να μείνει εκτός της τηλεδιάσκεψης Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά κατάργησε και τους διμερείς διαύλους με τη γείτονα για μήνες».

Προσθέτει ότι την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση «όχι μόνο υιοθέτησε το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου, το οποίο απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε από τη στάση των ΗΠΑ, αλλά υπερηφανεύεται και από πάνω ότι κατάργησε την πολιτική άσκησης και απειλής βέτο που είχε η Ελλάδα στην ΕΕ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η «διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου», του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα» και πως «τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά». «Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου Προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτσας : Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώνας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέρει:  «Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη». Ο κ. Πέτσας σημειώνει ότι «ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας» και καταλήγει:

«Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την “ενεργητική εξωτερική πολιτική” τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024