Ναι ναι αγαπάμε το σεξ, όμως τι θα έλεγες να βρεις τρεις παραπάνω λόγους να το αγαπήσεις κι άλλο; Και μην ξεχνάς ποτέ, πάντοτε να κάνεις σεξ με προφύλαξη!

Το σεξ ανακουφίζει τον πόνο

Το σεξ μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλά με περισσότερους από έναν τρόπους. Υπάρχει το προφανές φυσικό όφελος και μετά το λιγότερο προφανές: ανακούφιση από τον πόνο.

Κατά τη διέγερση και τον οργασμό, ο υποθάλαμος στον εγκέφαλο απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey διαπίστωσαν ότι αυτή η αύξηση της ωκυτοκίνης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τις γυναίκες να αισθάνονται λιγότερο πόνο, ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Bulletin of Experimental Biology and Medicine διαπίστωσε ότι η ωκυτοκίνη στους άνδρες μειώνει την αντίληψη του πόνου κατά το ήμισυ.

Το σεξ προστατεύει από τον καρκίνο

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, οι άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω που έχουν συχνά σεξ είναι λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες της ίδιας ηλικίας που δεν κάνουν σεξ συχνά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό BJU InternationalTrusted Source διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή και ο αυνανισμός μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε ηλικιωμένους άνδρες.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the American Medical Association, διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις στα 20 του άνδρα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη.

Ο οργασμός βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

Το συχνό σεξ μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα, να μειώσει τη βλάβη του DNA στο σπέρμα και να αυξήσει τη γονιμότητα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, οι άνδρες που έκαναν σεξ καθημερινά ή εκσπερμάτιζαν καθημερινά, είχαν πιο βιώσιμο και υψηλότερης ποιότητας σπέρμα μετά από επτά ημέρες από τους άνδρες που δεν έκαναν σεξ.

Η μελέτη δείχνει ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει ζευγάρια με ήπια προβλήματα γονιμότητας να συλλάβουν.

Πηγή: healthline.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr